[166] Głośniki w tylniej półce

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Queen - Bohemian Rapshody
Pink Floyd - Money
Pink Floyd - Another Brick in the Wall

obserwator737, Ty masz olej w głowie i wiedzę, to się chwali.
moze zapomniałem wspomnieć ze nie słucham bum bum, nie jezdze z otwartymi szybami.

selius, co to twoich obelg na temat mnie i mieszkanie na wsi - http://ipulawy.pl/
mieszkam w samym centrum miasta tzw. Polskiej stolicy europejskiego miasta.
wszystkie delegacje z europy zjezdzają się własnie do Puław, Pałac Czartoryskich, stadiony, domy kultury, parki, skwerki, wszędzie zieleń ,drzewa itp. Sam siebie obrazasz i sam sobie odpowiedz co to za zadupie Nowiak ?
Puławy są największym dostarczycielem w europie i 2gie na świecie w produkcji melaminy... jak chcesz kogoś mocno obrazić to najpierw się " rozglądnij " o czym pisać. Kiedys nosiły nazwe Nowa Aleksandria, zajzyj do ksiązek głąbie !!

Do klubowiczów chyba już dotarło że część osób posiadających alfę uważa że jest wszech wiedząca i jeśli coś jest im nie po myśli lub mają luki w wiedzy to nie mogą tego zrozumieć a ich argumentem jest tylko obrażanie i wyzwiska po adresem innych osób przekonałem się na własnej skórze .
Więc myślę że trzeba się do tego przyzwyczaić i ignorować te osoby .
Przykład .1
pokazać to ja ci moge ch**, ja MAM 15" a ty se mozesz " POKAZAC " 10" taka róznica ...
Przykład 2
henekl nie chciałem tego pisać nawet nie lubię uzywac takich słów ale jak czytam twoje wypowiedzi to doszłem do wniosku ze jesteś zkurwisynem no i sory .

henekl napisał:
Przykład 2
henekl nie chciałem tego pisać nawet nie lubię uzywac takich słów ale jak czytam twoje wypowiedzi to doszłem do wniosku ze jesteś zkurwisynem no i sory .

peteja_43 napisał:
henekl nie chciałem tego pisać nawet nie lubię uzywac takich słów ale jak czytam twoje wypowiedzi to doszłem do wniosku ze jesteś zkurwisynem no i sory

to nie moje słowa sorryyyyy

Kayrol napisał:
henekl napisał:
Przykład 2

peteja_43 napisał:
henekl nie chciałem tego pisać nawet nie lubię uzywac takich słów ale jak czytam twoje wypowiedzi to doszłem do wniosku ze jesteś zkurwisynem no i sory

to nie moje słowa sorryyyyy
Wiem że to nie ty , jest to tylko przykład do czego są zdolni klubowicze .

jeszcze troche i się pozwiecie do sądu , ludzie opanujcie się , dalej myślę i uważam że jesteśmy miłośnikani tej marki , czasem spotykamy się na zlotach wtedy jest pole do popisów i wymiany zdań , troche zmieniłem temat , ale nagłosnienie półki mnie interesuje

DANIEL166 napisał:
ludzie opanujcie się

dokładnie, przepraszam za zbędną dyskucje na temat CA, pytałem o sposób montażu a nie zdanie na temat scen, było mineło nie ma co płakać :wink: proponuje usunąc temat ew. zamknąc a unikniemy spięc i zbędnych nerwów. Szczerze Pozdrawiam.

gdybym mógł coś doradzić - pomyśl nawet w przyszłości o separowanych systemach dwudrożnych w drzwi przednie i tylne , olej półkę (zostaw puste otwory) - dzięki temu bas z bagażnika łatwiej przeniesie się do kabiny ...a jak będziesz chciał naprawdę pobawić się brzmieniem i sceną - polecam zapiąć między źródło (nawet jeśli to tylko ICS) a wzmaki zewnętrzny procesor (np dość łatwo dostępny i relatywnie niedrogi DEQ9200 Pioneera)

utwory do odsłuchów jak najlepsze , dorzuć do tego Money For Nothing , może jakiś saksofon z O.M.D. ...polecam też do testów jakościowych płytę (w zasadzie 2cd) pana za którym nie przepadam ale z racji jakości realizacji materiału warto też na niej testować audio - M.Jackson , dwupłytowy best of wydany na złotych dyskach

obserwator737 napisał:
testować audio - M.Jackson , dwupłytowy best of wydany na złotych dyskach

I tak zmieniarki beckera przerywają dzwięk jak papier ryżowy, po nowym roku kupie loudlinka, producent da zniszkę jesli zdecyduje się więcej osób . E-mail'owałem z nim okazał się Polakiem. Cena wejsciowa 6oo zł

ile danych można władować do loudlinka ? pytam bo dla jakości dźwięku najlepiej aby były to pliki wave a nie mp3

...zmieniarek Beckera nie znam ...mój Clarion przez 8 lat nie przeskoczył nigdy :wink:

loudlink ma ograniczenie 98 plików muzycznych w kazdym katalogu więc w najlepszym przypadku zmiesci się niecałe 600 mp3.

masz racje wave jest lepszy ale to samo mozna uzyskac przez lepszy bitar w mp3 albo większą wage pliku np. przewaznie mp3 ma ok 120~192kbps 44khz, ale mozna sciągac lepsze wersie po 320kbps będą ważyć 2-3x tyle.
Zmieniarki beckera w alfie są tragiczne, przeskakują na dołach, czułe na jakośc płyt, trzeba nagrywać x2 x4 i mają fochy.

he , no można niby i zrobić z wave 320kb/s ale to nadal kompresja stratna i to dość mocno
...dla mnie odpada ...tyle że ja jestem nieco oldschoolowcem w tym temacie , w domu używam np DAT bo bije parametrami na głowę popularne CD

nowy laser , nowe zawieszenie i może zmieniarka Becker`a da radę jednak ?

obserwator737 napisał:
nowy laser , nowe zawieszenie i może zmieniarka Becker`a da radę jednak ?

Własnie, myślałem o tym zeby wymienić laser np. na innej marki. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jaki laser jest włozony. Zawieszenie czytnika napewno jest juz zmęczone wkońcu moze mieć juz 8 lat.
Jaki model masz tego Clariona ? zadowolony jesteś mówisz? jeśli nie przeskakuje wogóle to aby moge Ci pozazdroscic.

zmieniarka to Clarion CDC655Tz a steruje nią Clarion DRX960RZ ...zmieniarka nie przeskoczyła nigdy i nie miała zmienianego lasera , w samym radiu zdarzyło się 3x przeskoczenie , laser w radiu wymieniałem - padł po 6 latach - po prostu przestał czytać płyty (wypalony emiter)

lasera nie włożysz innego do Beckera podobnie jak do jakiegokolwiek innego sprzętu - laser musi być dokładnie taki sam jak fabrycznie - zacznij od czyszczenia górnej soczewki - nie zaszkodzi , jak sprawdzisz jaki laser siedzi w zmieniarce to popatrz np na poltronic.pl czy jest dostepny i za jakie pieniądze

druga rada - jeśli masz mocny bas w bagażniku - może miec on wpływ na gubienie scieżki przez czytnik , sprawdź bez załączonego subwoofera

od końca - Tak, skrzynia raczej sieje spustoszenie na zmieniarce więc jeśli mozna wymienic laser ale tylko na ten sam to raczej nic nie da, laser juz czyscilem specjalną płytą i roztworem na szczotkach - mało to dało.
Pozostanie aby loudlink na karty SD

Rogger z Holandii odkrył jak zastąpic zmieniarke czymkolwiek innym ale utrzymuje to nadal w tajemnicy. maryjo, jest łepski koleś, udało mu się ugryżć navigację mówi ze juz działa tylko trzeba dopieścic to moze i poradzi sobie z CDC
Ja moge słuchac u siebie mp3 bo mam dvd z usb ale jakosc dzwięku jest ... ... ...
no i trzeba pilotem się obsługiwać.

no może wpiszę się w normalniejszą dyskusję.
Lubię fajne brzmienie w aucie ale również lubię jak jest zachowana przy tam maksymalna oryginalność wszelkich elementów wnętrza i brak zmiany charakteru auta. Dlatego też uważam że rozwiązanie 2xzestaw odseparowany + 2 basy jest najlepszym rozwiązaniem w alfie.
ale warunek musi wg mnie być taki.
Zestawy dobrane do wzmacniacza, nie będę rzucał nazwami firm - ale nich to będzie markowe - wg mnie ok 300-400zł wystarczy w zupełności na zestaw
ja akurat mam 6 kanałówkę z wszelkimi udogodnieniami - filtry itp, któą można dostać używaną za ok 400zł
wzmacniacz musi mieć obsługę subwooferów,
woofery muszą być DOBRZE zainstalowane i uszczelnione (wejdą fi20 do 9,5cm wysokości) dobrze mieć świadomość że to prawie zamknięta przestrzeń 500 l i każdy sub może zagrać inaczej.
dołożyłbym matę na drzwi (blachę zawętrzną od wewnątrz) to najsłabszy punkt, a cała reszta jest naprawdę w 166 dobrze zabezpieczona - a jak ktoś ma skórę na boczkach to w ogóle jest git. Mata może być Soudala - robi swoje i nie potrzeba kosmicznych technologii z APP. Obłożyłbym metalową półkę tylną pod głośnikami z 2 stron - istotna sprawa.
Okablowanie wg uznania - dobre ,75 mm2 OFC wystarczy no i jak trzeba jakiś kondensator. Suby na 2,5fi2
Jeśli wyprowadzimy na kablach sygnał z miniiso do jakiegoś procesora dźwięku dostaniemy to co najfajniejsze.
Koszty to około 2000 zł (bez procka) i mamy coś co nieźle w tym autku zagra.

Panowie odświeżam bo jest temat.

Kolega [MENTION=73104]silentosu[/MENTION] posiada dostęp do kilku kompletów ORYGINALNYCH FABRYCZNIE NOWYCH GLOSNIKÓW W TYLNĄ PÓŁKE OD DSP!!!!!!!!

towar absolutnie rarytasowy!!! smakosze 166 wiedza o co chodzi.

Nie wiem ile ma kompletów- wiem , że ja zamówiłem jeden i tomaz drugi... Także ubywa ich. A im mniej na stanie, tym zapewne cena wyższa z racji coraz mniejszej dostępności- zgodnie z praktyką wielu handlarzyków z allegro gdzie np poduszka silnika do jtd 2 lata temu kosztowała 150 zeta a dziś PIŃCET!!! i o dziwo sa chętni i to kupuja...:sadkitty:

To sa oryginalne głośniki 2 OHM, których nie da sie zastapić aftermarketami bez utraty na jakości DSP .
głosniki 2ohm sa praktycznie niedostępne.

Wiadomo , można rzeźbić w drutach i montowac radia jak na foto, poprawiając stylistyke wnętrza :sarcastic: ,ale napewno jest tu kilka osób które szanują serie...

silentosu jest 100% zaufanym forumowiczem.

ida swięta. Róbcie swoim kobietom prezenty. Napewno każda się ucieszy z takiego kompleciku...kolczyków... Jak powie Wam , że za ciężkie i neiwygodnie sie je nosi to od biedy je im zabierzcie.
Pokaż załącznik 264342

Pokaż załącznik 264343

Ostatnia edycja:
Zachęcam, bo oferta jest naprawdę korzystna i niestety ograniczona :glodnaedzia:!

Amortyzatory
Powrót