Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak to jest z blaszkami pod klocki w tylnych zaciskach? Ma ktoś foto jak to wygląda? Kupiłem niby do 166: https://allegro.pl/oferta/zestaw-bl...4NoFigmtffPoX2wkR_J1YMi1VVQ4U_0aAmUoEALw_wcB#, ale potrzebna będzie instrukcja, bo w żaden sposób mi to nie pasuje.
W 166 nie ma takich blaszek. A klocki mają byc takie jak tutaj
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Klocki-hamulcowe-tyl-ALFA-156-166-KAPPA/13944
Nie ma tych blaszek.Są one w grupie VAG co pamiętam.I zaklada się je na zacisk i ma to powodowac,że klocek się ślizga po tych blaszkach i nie powoduje tarcia i rdzewienia w tych miejscach.
A faktycznie,klocki maxgira to raczej zły pomysł.TRW lub ATE.
Blaszek nie ma ale trzeba pamiętać o porządnym oczyszczeniu jarzma i w miejscu pracy klocka dać trochę smaru do hamulców (klocek musi swobodnie pracować). Polecam ATE, w porównaniu nawet do TRW są jakościowo o wiele lepsze (klocki jak i tarcze).
Też mam Ferodo klocki z tyłu i brak uwag, na przód chyba też się zdecyduję.
Przy hamowaniu z więcej niż 160-230 w dół zaczynają buczeć i robią się jakby twarde.I nie wiem,czy wina tarcz czy klocków
Też tak sądzę.Niby kpl.z jednej firmy a tu zonk.Stawiam na klocki.
To się domyślam że nie mielonki mazowieckiej :sarcastic: ale na prawdę od lat się "w motoryzacji obracam" i w życiu czegoś takiego nie słyszałem. Czy to jest jedna z tych marek co pojawiły się nagle znikąd i za sprawą odpowiedniej propagandy stały się porządne? Czy porządna bo wcześniej ekspresy robili? :lol: serio, nie słyszałem w życiu o takim producencie więc nie wiem gdzie niby tą renomę sobie wyrobił.Jurid to marka hamulcowa, dość porządna
To się domyślam że nie mielonki mazowieckiej :sarcastic: ale na prawdę od lat się "w motoryzacji obracam" i w życiu czegoś takiego nie słyszałem.
Marka znana i robi też na pierwszy montaż.Dostarczaja np.do Merca,Beemki,Volvo,Porszawki, i też innych marek.Co to za jurid w ogóle?
Co to za jurid w ogóle? W życiu o czymś takim nie słyszałem....