Lusterko fotochromatyczne - instalacja

jacco

Nowy
Auto
Alfa 166 3.0 V 6
Witam Kolegów

W podsufitce znalazłem białą kostkę na dwa przewody , i pomyślałem że to do lusterka fotochromatycznego , kupiłem lusterko a w kostce w lusterku jest trzy przewody.
Teraz się zastanawiam czy ta wersja miała takie lusterko , jak tak to czy dalej trzeba szukać tej kostki pod podsufitką a jak nie miała fotochromu to od czego jest ta kostka na dwa przewody.
Dajcie znać co myślicie.

U siebie też mialem taka kostkę i myślę że ona jest od szyberdachu. Mam dokladane lusterko foto i podpinalem pod nią fotochrom i działa. A lusterko ma 3 kable ponieważ jeden jest od czujnika biegu wstecznego. Że niby po wrzuceniu wstecznego ono się rozjasnia. Ją wpinalem bez tego i wszystko smiga aż miło.

:beer::beer::beer:

Czyli sugerujesz Kolego żeby próbować wpinać te trzy kabelki do kostki na dwa i powinno zadziałać?
Po czym poznam że lusterko działa prawidłowo , jeszcze takiego bajeru nie miałem wcześniej , robić próbę po zmierzchu?

Wepnij tylko dwa kabelki. Jeden odpusc. To że działa poznasz jak wieczorem sie przejedziesz i zobaczysz że będzie się robiło takie zielonkawe jak za tobą będzie jechać jakieś autko na światłach. Ew wjedz do garażu i niech ktoś poswieci w szybę latarką czy czymś. Powinno się sciemnic. Fajny bajer. Podlacz je i będzie smigac.

:beer::beer::beer:

Ostatnia edycja:
Wystarczy poświecić w czujnik na szkle lustra. Jak wyłączysz światło to po chwili się rozjaśni.i

Czyli chodzi generalnie o zasilanie i zidentyfikowanie które kable fotochromu podłączyć do zasilania.
Dzięki za wszystkie wskazówki.

Lustro podłączone i działa - przydatny bajer.
Dzięki za podpowiedzi.

Bo będą nowe blachy po przerejestrowaniu i nie chcę już tych starych montować.
Bystre masz oko :-)

Amortyzatory
Powrót