Światła świecą w dół

• Autor wątku Autor wątku KaaC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KaaC

Aktywny
Auto
AR 166 2.4M-Jet 06r
Cześć.Zacznę od tego, że czytałem przed chwilką kilka tematów o ksenonach, że mogą być kostki zgniłe i itp.. U mnie historia wygląda tak, że od jakiegoś czasu ksenon ustawia się na sam dół i dupa jasiu..Przekręcam stacyjkę stojąc z 2m przed ścianą, światła w pozycje ON, po włączeniu zapłonu :Lampy idą w górę, potem w dół, i ustawiają sobie środek. Silniczki pracują aczkolwiek ksenon świeci w dół.Czytałem o tych czujnikach, które znajdują się na wahaczach.Gdzie dokładnie idzie od nich kabel i w, którym miejscu on jest ? Jak on dokładnie wygląda. Bo nie chce niczego niepotrzebnie ruszać..

witam. napjpierw sprawdz silniczki czy masz dobrze wpięte , potem kreć kluczem imbusowym do regulacji swiateł na silniczkach jest , czujnik z przodu jak odkrcisz kolo to bedziesz widzaial na lewym wahaczu takie ciegmo i kawałek wyzej jest wtyczka do czujnika , mój byl polamany , dokupilem nowy ale tez nic nie pomoglo , została regeneracja lamp. i jak masz kabel to połącz sie ze sterwonikim i zobacz co ci tam mówi spróbuj skalibrowac .

Albo masz urwany któryś łącznik czujnika poziomu albo źle skalibrowane bądź ustawione światła.

Wszystko było w porządku dopiero po jakimś czasie KSENON zaczął mocno świecić w dół.
Tak więc powyciągałem żarniki i sprawdziłem czy są dobrze włożone.

Żarniki były włożone ok.
Po wczorajszej ingerencji w lewy reflektor (od kierowcy) Światło długie świeci również bardzo krótko tylko w lewym reflektorze.
W prawym świeci dobrze prosto...

Co jest grane ?
Zużyte żarniki czy coś spaprałem ?

pewnie czujniki padly;p jedz na stacje i niech majster ustawi manualnie o ile sie da.

Koledzy Ci piszą ze przy xenonie masz czujniki regulacji światła pewnie coś tam się rozłączyło albo padło i dlatego takie zachowanie

Nie słuchaj nikogo kto Ci pisze zeby jechać na stacje zeby Ci manualnie ustawili bo po to masz czujniki położenia?

Silniczki pracują, wysuwają się i wsuwają.. Tylko co mają do tego jeszcze długie ? Coś serio spaprałem ? Tam nic źle nie mogłem włożyć..
Lewa długa świeci na ulice, a prawa długa świeci w dal czyli tak jak powinno ? Dobrze mówię?

Ręcznie nie idzie już nic wyregulować sprawdzałem.
Imbusem na silniczkach.

P.S Ksenon jak się poziomuje to, podniesie sie i opusci, dobrze mowie ?
P.S 2 Od czego jest przy lampie na TORX taka śruba, od jakiejś regulacji, tylko jakiej ?

Chce rozwiązać ten problem bo ten z światłami kompletnie mnie załamał.. Brak sił już do tego.
Silnik chodzi igła bez zarzutu razem z resztą to światła padły... :C

Żarnik jak świeci to jest niby biel, ale taka żółta, na garażu widać przy końcówkach żółto-różową barwę...

Bo miałeś sprawdzić poziomowanie a nie grzebać przy lampie.

Wymiziane S3 mini!

KaaC sprawdzales te czujniki? i podpinales sie pod kompa? a jak ci wychodzily te silniki cięzko czy lekko ? i jak krecile ustawieniem to szly do gory i na du czy nie?

Silniczki idą lekko. Na ścianie widać idą góra/dół.
Zaraz idę ściągnąć lewe koło i zobaczę co z tym czujnikiem :)

Góra - dół reguluje się przy silniczku. Lewo - prawo śrubką na imbus od góry na lampie.

Więc tak, przy czujniku nie jest nic zgnite, wtyczka jest ładnie w całości, złożyłem po wcześniejszym przeczyszczeniu wd-40.
Więc to odpada.

Czy to może być wina żużywających się żarników ?

P.S i dlaczego jedno długie świeci w dół, a drugie w dal ?

jak silniczki wychodzą ci lekko tzn. ze masz zle wpięte .... jeste gdzies temat o tym wszystkim... i kalibracja tez moze pomóc .

Silniczki sprawdziłem, udało mi się podnieść lewą lampę, której nie szło wcale podnieść.
Silnieczek w lewej lampie (po wyciągnieciu go na wierzch) albo wyjdzie, albo sie schowa - a powinien wejść...

Jak przełożę silniczek z prawej lampy w lewą lampę, to ten z prawej nie chce ustawić wcale światła (góra dół (elektrycznie) )

Mam podobny problem w nocy muszę jeździć na długich(nikt nie mruga że oślepiam) ksenon świeci może na dwa metry w przód to już chyba postojówki lepiej święcą. I u mnie to rozwalone silniczki tylko. Na allegro są, ale pisałem do gościa to mówi że do ksenonów są inne. Są dwie wersje lamp? Z ksenonem i bez czy jak to jest?

Dodam że znalazłem całe lampy w dość atrakcyjnej cenie po 300zł za komplet z silniczkami i żarówkami zapewne nie ksenon i mam pytanie czy z moich lamp będzie tam pasowało wszystko?

Ostatnia edycja:
Tak miałeś lampy ksenonowe i zwykłe. Także musisz szukać silniczków od jaskini, a napewno są nie sprawne może po prostu nie są dobrze osadzone na swoim miejscu.

Mój lewy silniczek (ten pal) wyciągniecie się zadrży i się nei wsunie i odwrotnie to samo. prawy działa tak jak należy wymienie żarniki i zobaczymy jak to będzie.

Długie zaczęły mi dobrze świecić, aczkolwiek krótkie jeszcze nie to samo.

Zapalił mi się błąd od żarówki, ale kurde żadna nie jest spalona..

Ale czy przełożę do tych ze swoich lamp i będzie to grac razem?

Amortyzatory
Powrót