Ściąganie tylnego siedziska skórzanego

Adibike22

Nowy
Auto
Alfa 166 2.0 V6 TB
Witam

Mam problem, próbuję ściągnąć tylne siedzisko, skórzane, zdemontowałem tylne zaczepy od strony opieradła i cały czas trzymają zaczepy z przodu.
Nie chce mocniej nimi szarpać, bo boję się że poszarpie całą skórę.

Przeszukałem internety, ale niestety nic nie znalazłem.

Będę wdzięczny za pomoc.

Jeżeli chcesz wyjąć całe siedzisko bo tak to rozumiem. To od strony oparcia unosisz do góry siedzisko mniej wiecej do kąta 45° po czym od przodu siedziska energicznie ciągniesz do góry najpierw z jednej strony później z drugiej.

Kolego. Żeby wyjąć kanapę musisz siedzisko energicznie szarpnac do góry. Jest na 2 zatrzaskach. A oparcie jest przykrecone na śruby 13 na dole oparcia. Dostęp do nich po wyjęciu siedziała uzyskasz.
:beer:

Właśnie bałem się, że przy szarpnięciu poszarpię całą tapicerkę.
Dzięki za rady, jutro wypróbuję.

W związku z tym, że rozbieram cały samochód, pewnie to dopiero początek kłopotliwych pytań. :)

W jakim celu będziesz wszystko rozbierał?

Alfa po kraksie, jestem na etapie poszukiwania zdrowej bud, gdyż 3/4 samochodu jest w dobrym stanie.
Z resztą, za krótko się nią cieszyłem, żeby nie zafundować sobie ponownie ryku V6. :)

Alfa po kraksie, jestem na etapie poszukiwania zdrowej bud, gdyż 3/4 samochodu jest w dobrym stanie.
Z resztą, za krótko się nią cieszyłem, żeby nie zafundować sobie ponownie ryku V6. :)

Tak się składa że ja też rozbieram AR 166 3.0 V6 i mam dobrą budę. Jak nikt nie kupi to będę ciął. Papiery sa niemieckie, można rejestrować.

Amortyzatory
Powrót