sprezyny przod AR 166 2.4 JTD

• Autor wątku Autor wątku Dj_Direct
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dj_Direct

Guest
Witajcie.
Czy zmienial ktos z Was sprezyny w 166tce ?? Nie chodzi mi o zmiane na sportowe, tylko na np. takie z wersji benzynowej. Slyszalem opinie ze 2.4 JTD ze sprezynami z benzyniaka to zupelnie inne auto na drodze (w pozytywnym znaczeniu).
Poniewaz zaobserwowalem u siebie wyjatkowo chowajace sie wrecz (tak mi sie wydaje) kola w nadkolach z przodu, podejrzewam ze sprezyny juz maja swoj kres i czeka mnie zmiana. Nie wiem jak to u Was (mam tu na mysli innych posiadaczy AR166) ale u mnie przeswitu pomiedzy kolem a brzegiem nadkola z przodu jest raptem na serio kilka cm, a sprezyny sa seryjne a nie zadne sportowe etc.
Czy ktos mial podobna sytuacje??

Witam !!!
Ja u siebie nie zmienialem, a przeswitu tez mam niewiele ale wydaje mi sie ze jest wszystko w porzadku wiec zakladam ze tak ma byc. Trzyma sie drogi jak przyklejona dlatego nic nie ruszam. Mam za to problem z tylnym zawieszeniem :x

Ja wymieniałem w zeszłym roku. Te od diesla są sztywniejsze, bo silnik jest cięższy przez co nie mogłem znaleźć zamiennika i musiałem wybulić 900zł na oryginały w ASO...

odebralem dzisiaj autko od mechaniora po wymianie sprezyn. okazalo sie ze powodem "wpadania" kol w nadkola byly obnizane o 4cm sportowe sprezyny H&R, ktore o dziwo poprzedni wlasciciel zamontowal o czym nie wiedzialem i myslalem ze oryginalne po prostu padly. A teraz jest tak jak byc powinno :) Cieszy ogromnie. Odnosnie zamiennikow - Sysio - kupuj u QLA, mamy go tu na forum. Ty wydales na oryginaly kupe kasy. Mi sie udalo skandynawskie Lesjofors (2szt.) za cene nizsza niz 1 oryginal... Qlo jest gosc i ma chyba wszystko. No moze za wyjatkiem silentblokow tylnych wahaczy do 166...
polecam QLA wszystkim - szybka realizacja i fachowa obsluga.

Dj_Direct napisał:
odebralem dzisiaj autko od mechaniora po wymianie sprezyn. okazalo sie ze powodem "wpadania" kol w nadkola byly obnizane o 4cm sportowe sprezyny H&R, ktore o dziwo poprzedni wlasciciel zamontowal o czym nie wiedzialem i myslalem ze oryginalne po prostu padly. A teraz jest tak jak byc powinno :) Cieszy ogromnie. Odnosnie zamiennikow - Sysio - kupuj u QLA, mamy go tu na forum. Ty wydales na oryginaly kupe kasy. Mi sie udalo skandynawskie Lesjofors (2szt.) za cene nizsza niz 1 oryginal... Qlo jest gosc i ma chyba wszystko. No moze za wyjatkiem silentblokow tylnych wahaczy do 166...
polecam QLA wszystkim - szybka realizacja i fachowa obsluga.

Znam Pawcia i korzystam z jego usług, również polecam. Wtedy jeszcze go nie znałem i stąd te 900zł...

Amortyzatory
Powrót