Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 141
  1. #21
    sawikjunior
    Gość

    Domyślnie

    Dzisiaj przy -18 już nie odpaliła. Kręciłem aż w końcu akumulator padł. Troche podładowałem i odpaliła. Byłem u mechanika i powiedział, że wg niego trzeba to jakoś przejeździć bo sprawność silnika już nie taka. Za bardzo mnie nie pocieszył ale na razie i tak brak kasy na poważniejsze naprawy. Spróbuje jeszcze zostawić akumulator pod prostownikiem na noc i zobaczę jak rano się zachowa.


    › Więcej...: Kreci ale nie odpala 2.4 JTD

  2. #22
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    06 2008
    Mieszka w
    Hajnówka
    Auto
    AR 156 2,4JTD
    Postów
    27

    Domyślnie

    taż mam taki sam problem z odpalaniem kręci i nie odpala, jeżeli prysnę plakiem to pali na dotyk. Wczoraj rozebrałem i przeczyściłem cały układ paliwowy razem z czujnikami, dzisiaj odpalił na dotyk. Po montażu trzeba tylko wykasować błędy bo pali się marchewa.
    ostry11

  3. #23
    sawikjunior
    Gość

    Domyślnie

    Po dzisiejszej nocy widziałem na śniegu ślady po ropie, tylko, że wczoraj zmieniałem filtr i może jeszcze coś z niej spłynęło. Sprawdzę czy dzisiaj też coś zostanie. A o co chodzi z tym plakiem? I co masz na myśli ostry11 pisząc cały układ?

    ---------- Post dodany o godzinie 14:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:31 ----------

    Cytat Napisał sedici Zobacz post
    trzeba sprawdzić ile daje ciśnienia pompa w baku , bo to że pompuje nic nie znaczy , ponadto może być problem z paliwem , zanieczyszczony regulator ciśnienia paliwa
    Sprawdzę ciśnienie na pompie po podłączeniu pod komputer czy muszę ją wykręcać i jechać na warsztat? Gdzie znajduje się ten regulator ciśnienia paliwa?

  4. #24
    Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Dołączył
    10 2007
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Stilo MW Uproad 2006r Mj120
    Postów
    1,889

    Domyślnie

    Cytat Napisał sawikjunior Zobacz post

    Sprawdzę ciśnienie na pompie po podłączeniu pod komputer czy muszę ją wykręcać i jechać na warsztat? Gdzie znajduje się ten regulator ciśnienia paliwa?
    podłącz się manometrem między filtr paliwa a pompę CR , powinno być ok 3 bar

    regulator jest wkręcony w pompę CR
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

  5. #25
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    06 2008
    Mieszka w
    Hajnówka
    Auto
    AR 156 2,4JTD
    Postów
    27

    Domyślnie

    Jeżeli chodzi o plaka to zdejmujesz przewód powietrza z kolektora ssącego i pryskasz plaka (do nabłyszczania tapicerki), stary sposób na diesla. Z układem paliwa to chodziło oto, że czyściłem pompę wstępną, wymieniłem filtr paliwa, rozkręciłem i wyczyściłem zawór oraz czujniki przy pompie i listwie. Zakręciłem silnikiem bez czujników aby pociekła ropa i złożyłem wszystko zpowrotem
    ostry11

  6. #26
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r
    Postów
    362

    Domyślnie

    1.9JTD -rano odpalił za 2 razem po chwili ,,marchewka,, i zgasł....zalałem lepszą rope zobacze co jutro będzie...Jak myślicie co to mogło być?? jakiś czujnik??Czy po prostu paliwko?? aha pojechałem do miasta 2 godz stała i to samo zapaliła ale,,marchewa i zgasła....po paru cieżkich próbach zapaliła i było ok. filt paliwa dawno nie wymieniany,czujnik położenia wału wymieniony latem.... Jak byście mogli mi szerzej wyjaśnić bo słyszałem coś o odstojnikach czy czymś takim gdzie woda sie zbiera i że to trzeba opróżniać co ileś tys.km to jest w układzie paliwowym
    Ostatnio edytowane przez krzys-krzys ; 20-12-2009 o 19:33

  7. #27
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r
    Postów
    362

    Domyślnie

    Mineły 2 godziny więc poszedłem odpalić....odpaliła za pierwszym razem(zalałem BP Ultimate diesel) jednak po chwili zgasła,marchewa sie nie pali.Odpalam 2raz,bez problemu jednak po chwili gaśnie.Odpalam 3raz-odpala bez problemu tym razem po odpaleniu dodaje lekko gaz i chodzi...

  8. #28
    Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Dołączył
    10 2007
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Stilo MW Uproad 2006r Mj120
    Postów
    1,889

    Domyślnie

    Cytat Napisał krzys-krzys Zobacz post
    1.9JTD -rano odpalił za 2 razem po chwili ,,marchewka,, i zgasł....zalałem lepszą rope zobacze co jutro będzie...
    zacznij od rzeczy prostych :
    korek do spuszczania wody jest na spodzie filtra paliwa , po prostu go wykręcasz i wylewasz wodę , a najlepiej wymień ten filtr i dodaj uszlachetniacz do paliwa lub dobry ON
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

  9. #29
    sawikjunior
    Gość

    Domyślnie

    Wracając do mojego problemu. Pojechałem do mechanika, który powiedział mi, żeby nic nie ruszać ponieważ to jest diesel...niegarażowany, ma już prawie 200tys km i akumulator nie daje rady...trochę nie chciało mi się w to wierzyć więc musiałem to sprawdzić...zostawiłem akumulator podpięty do prostownika na całą noc. O 5 nad ranem poszedłem sprawdzić co i jak...trzy obroty wystarczyły...odpaliła...

  10. #30
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r
    Postów
    362

    Domyślnie

    Cytat Napisał sedici Zobacz post
    zacznij od rzeczy prostych :
    korek do spuszczania wody jest na spodzie filtra paliwa , po prostu go wykręcasz i wylewasz wodę , a najlepiej wymień ten filtr i dodaj uszlachetniacz do paliwa lub dobry ON
    Z filtra tym korkiem wylać wszystko?? bo wylałem tylko troszke i leje się dopiero po wykręceniu korka całkiem....Dziś był ten sam problem odpalam i gaśnie,odpalam i gaśnie i dopiera za którymś razem pracuje normalnie(pierwszy rozruch odbywa się bez problemu za pierwszym razem więc jestem prawie pewny,że to paliwo,jak myślicie??)....zalałem wiecej BP ultimate diesel +dodatek(w instrukcji pisze,że lać 50ml na max60l-nie za mało???)działa niby ten dodatek do -40...Zobacze co będzie jutro.

Podobne wątki

  1. [159] bardzo ładnie kreci nie odpala..
    Utworzone przez arturo85 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-03-2015, 08:32
  2. 156 1.9jtd nie kreci nie odpala
    Utworzone przez kosik17 w dziale 156
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 25-07-2014, 14:35
  3. 1.9 JTD nie odpala, choc rozrusznik kreci
    Utworzone przez Klein w dziale 156
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 17-07-2014, 23:55
  4. Dziwnie kreci i nie odpala
    Utworzone przez tygrysek w dziale 156
    Odpowiedzi: 58
    Ostatni post / autor: 19-06-2011, 16:39
  5. 156 1.6 Nie odpala, nie kreci
    Utworzone przez TenTypMih w dziale 156
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 28-11-2010, 19:24

jak wyciagnac rozrusznik w alfie 156 1.9jtd

alfa romeo 156 czujnik polozenia walu

2.4 jtd nie odpala

Alfa 166 2.4 jtd nie odpala

Alfa 2.4 jtd marchewa i nie odpala

czujnik polozenia walu vectra c 3.2 gdzie jest

co sie stalo w alfie 166 2.4jtd nie kreci ic

rozrusznik w alfie 147 gdzie jest

czujnik polozenia walu alfa 146 gdzie sie znajduje

gdzie jest rozrusznik w alfa romeo 156 2001 rok

gdzie jest rozrusznik vectra b

alfa 166 gdzie jest rozrusznik

alfa 166 wymiana rozrusznika

gdzie jest rozrusznik w alfie 156

alfa romeo 156 1.9jtd czujnik polozenia walu

2.4 nie odpala

rozrusznik alfa 156

czujnik polozenia walu w alfa romeo 147 gdzie jest

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce