Awaria EBD ?

no i dupa ;/ kupiłem ten kabelek i nie działa ;//

1.podłĄczam wtykę na złącze OBD
2. podłĄczam do USB
3. odpalam Alfa OBD wybieram com4 ( w moim przypadku akurat)
4. Przekęcam kluczyk w pozycję MAR ( zapłon)
5. Wybieram w programie ABS i daje połącz i .... ( zdjęcie)

dzieje się to samo w Alfa OBD jak i w Multiecusskaner ale złącze jako takie widzi ... Gdzie może leżeć problem ???
attachment.php

Załączniki

• Beznazwy-1.jpg
    Beznazwy-1.jpg
    59.1 KB · Wyświetleń: 235
a przestawiłeś na interfejsie na odpowiedni pin ?

tylko że tam nic takiego nie ma :O
attachment.php

Załączniki

• vagscr6b.jpg
    vagscr6b.jpg
    35.6 KB · Wyświetleń: 514
To jest elm czy kkl ?

Za błędy winić Tapatalk i operatora MB526

Po godzinie siedzenia odkryłem ,że jednak mogę się połączyć bez żadnych przeróbek ale tylko do silnika ( czyli tak jak tamten elektryk) wyskakuje tylko błąd Lampdy niestety po wykasowaniu i uruchomieniu silnika powraca...

ale kurcze skoro jest napisane na aukcji że mogę się połączyć to co się dzieje ....

Czyli jak połączę razem te piny (1 ,7,8,9,11,12,13) to powinno być ok ?
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• P1020259.jpg
    P1020259.jpg
    130.3 KB · Wyświetleń: 227
  • P1020264.jpg
    P1020264.jpg
    104.3 KB · Wyświetleń: 219
  • P1020265.jpg
    P1020265.jpg
    89.2 KB · Wyświetleń: 244
Ja jak miałem bez przełącznika połączyłem wszystkie które mogą coś obsłużyć oprócz poduszek - łączę się z ecu, abs i skrzynia na pewno.

tylko że tam nic takiego nie ma :O
attachment.php

Bo kupiłeś zwykły VAG KKL bez przełączników DIP. Wstawiałem dokładny link w tym temacie kilka postów wyżej do interfejsu na alledrogo, parę złotych drożej. Kupił byś tamten i nie było by problemu, a teraz drutuj bo da się go przerobić :)

kolego kupiłeś że tak powiem kabelek nie ten, podpatrzyłem link do aukcji który umieściłeś w tym temacie i jest tam napisane :

Przedmiotem aukcji jest interfejs diagnostyczny na USB do pojazdów grupy VW/Audi (VW, Aud, Skoda, Seat)

na szczęście da się przerobić jak koledzy wcześniej wspomnieli.

Witam, odświeżę temat , gdyż u mnie też od jakiegoś czasu wywala kontrolkę abs i ręcznego...co ciekawe nastąpiło to po wymianie kół na zimowe, które są większe od letnich. Kontroli raz się zaświecą a raz nie...jak się świecą to w trakcie jazdy gasną i po jakimś czasie ponownie się zapalają - nie działa też prędkościomierz. Chciałbym w związku z tym zapytać czy jest ktoś z okolic Wrocławia , Świdnicy lub Wałbrzycha z forum kto posiada program i mógłby połączyć się z ABS przez kompa...byłem już u dwóch speców i żaden nie może się pąłączyć. Z góry dzięki za pomoc.

[MENTION=12133]herbig[/MENTION], [MENTION=3821]marek230482[/MENTION] pomóżcie koledze!
Możliwe, że podczas zmiany kół naruszyli kabelki od czujników ABS

O proszę, kolega ze Świdnicy :) ja jestem ze Strzelina. Szkoda, że nie zepsuło Ci się to w zeszłym roku :sarcastic: bo do stycznia codziennie przez Świdnicę przejeżdżałem :) Zaraz idę sprawdzać czy mój obecny hardware działa i dam zanć.

Ok czekam zatem na informację. Dzięki za pomoc!

Czy uszkodzona pompa ABS będzie powodowała, że w czasie jazdy kiedy palą się kontroli ABS i ręcznego na komputerze, który jest połączony z ABS nie ma żadnych błędów? Jeśli naprawa to rozumiem, że grzebanie w sterowniku ABS ( lub jego wymiana?), który jest gdzieś przy pompie?

Czy jeśli kupię pompę o takich samych numerach jak moja i podmienię sterownik to muszę go kodować żeby wszystko działało? Pytam bo spotkałem się z taką opinią...

Amortyzatory
Powrót