Brak dźwięku w radiu

kudlacinka

Nowy
Auto
166 2.4 jtd
Witam, proszę o pomoc. W mojej belli nie słychać dźwięku z ICSa. Wszystko w ICSie działa nawiewy zmiana stacji tylko głosu nie ma. Proszę o szybką pomoc bo jutro wyjeżdżam nad może i nie za bardzo mam ochotę słuchać gadania mojej wspaniałej żony. Dlatego że wyjeżdżam jutro nie mam za bardzo czasu na szukanie co to może być (wiadomo pakowanie gratów przygotowania) Dziękuje z góry za pomoc.

Wyciągnij ICSa i sprawdź wtyczki.

No właśnie wyjąłem i posprawdzałem i nic. Ale chyba problemem jest połączenie z potencjometrem odpowiedzialnym za lewe pokrętło. To od głosu. Jest tam takie łączenie i to chyba jest problem. Zaraz zejdę i zamontuję ICSa i zobaczymy.

Potencjometry są łączone z płytą taśmą i mają wtyczkę na końcu. Może nie wciśnięte do końca? Albo naderwany przewód?

i co udało sie naprawić?

a gdzie wyjeżdżasz kolego jesli można wiedzieć bo jak gdzieś blisko mnie to można by się spotkać :P

No niestety nie udało się, właśnie wracam ICS podłączony wszystko działa a dźwięku jak nie było tak nie ma. Znowu rozłożony na stole i myślę co może być niekaman. Zdaje mi się że albo potencjometr sam albo ta taśma która łączy potencjometr z płytą. Niestety nie ma jak sprawdzić, przynajmniej ja nie mam pojęcia. Trzeba kupić potencjometr z taśmą i zobaczyć, a jak nie to ICKA jakiegoś nowego. Niestety raczej zostało mi słuchanie małżonki heeeh. A jeżeli chodzi o wyjazd to jedziemy w ciemno, chcę dziecku pokazać morze więc nieważne gdzie.

Tez tak miałem, przyczyną była wtyczka przy wzmacniaczu - po prostu wypadła bo zgubiłem zabezpieczenie

Kurde złożony, znowu rozłożony i nic. Wszystko działa a głosu jak nie było tak nie ma. Mam pytanie czy może sam potencjometr może paść? Włączanie i wyłączanie na pokrętle działa ale tak jak gdyby nie działał i było by przyciszone radio i nie dało się podgłośnic. Zna może ktoś jakiegoś magika w pobliżu KOŁA, KŁODAWY który może coś na to poradzi?

A może. Po prostu końcówka mocy padla?

Hmmm. Jeżeli końcówka to nie za ciekawie chyba?? Nie znam się. Mam nadzieję że to potencjometr (nadzieja matką głupich heeh). Najlepsze jest to że jestem na urlopie w okolicach Koła i kompletnie nie znam tutaj nikogo kto by mógł w jakiś sposób zdiagnozować co to może być. Może ktoś zna jakiegoś porządnego fachowca który najpierw myśli co ma zrobić a nie od razu mówi ile to będzie kosztować.

Przy cenach ICSa to wydaje mi się bez sensu szukać fachowca :sarcastic: weźmie niewiele mniej. No chyba że to właśnie jakaś tasiemka będzie.

NO i lipa. A może ktoś się orientuje czy jeżeli bym wymienił tylko górną cześć ICSa, tę z kasieciakiem i radiem czy by to coś dało?? Czy orientuje się ktoś czy ics jako ics woła i potrzebuje kodu czy może radio potrzebuje tego kodu. Bo tak może kupić ICSa na przykład bez kodu i tylko zmienić górę. Czy ktoś może się orientuj czy w takim mixie będzie działał stary kod.

Powiem tak ze u siebie zmieniałem górę i działał stary kod. Tylko nie wiem czy na dole nie ma końcówki mocy chodź mogę się mylić.

Końcówka mocy jest na górze. Przyklejona do tego aluminiowego bloczka/radiatora

NO dzięki. Chyba zobaczę czy będzie działało jak wymienię tylko górę. A jak coś to zmienimy całego ICSa. Bo raczej jak padła końcówka to naprawa raczej nie wchodzi w grę

Możesz kupić samą końcówkę. Kosztuje może jakieś oszałamiające 2zł :)

Gdybym wiedział gdzie się znajduje lub jak wygląda to na pewno bym tak zrobił. Mniejsze koszta:D. Może ktoś ma jakąś fotkę albo jakiś symbol żeby sobie kupić takowe coś i dać komuś wlutować.

Mam w domu drugiego icka więc rozkręcę i Ci podam popołudniu.

Już raz to sprawdzałem, bo chciałem wstawić mocniejszą końcówkę mocy. Ale nie udało mi się nic wymóżdżyć.

Amortyzatory
Powrót