Jazda bez sterownika pompy ABS

Mat85

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 V6 1999r.
Witam mam takie pytanie czy po odkręceniu sterownika pompy moge dalej jeździć?? czy bede miał hamulce i bedzie ok. Sterownik mam popsuty i chciałem oddać do regeneracji..

Odłącz to zobaczysz :sarcastic:
Ja nigdy tego nie odłączałem ale wydaje mi się że po prostu stracisz abs i inne bajery. Będziesz miał zwykłe hamulce.
Oczywiście kontrolka będzie się świecić ale auto powinno normalnie jeździć i hamować bez tego systemu.

Sterownik I tak wariuje nie mam abs prędkosciomierz nie dziala reczny sie zapala..to juz 3 steriwnik mi padl w ciagu 3 lat raz z pompa wymienialem raz sam sterownik a teraz nie moge dostac pompy jaka ja mam

Na pewno sterownik padł?
Uszkodzone czujniki ABS też mają takie objawy, podłącz pod kompa i sprawdź czy one nie są przyczyną.

Na pewno kompa mam takze jestem pewien na 100% z reszta juz 3 raz mi siadł sterownik badziewie :-)

Strasznego pecha masz :/ nie wydaje mi się żeby to był jakiś szczególny problem 166. Problemy z pompa ABS nie pojawiają się często n forum, daj nr eper/Boscha tego sterownika to może ktoś będzie miał :)

Numery pompy I sterownika

Moge kupic z pompa nawet..jest jedna na allegro ale gosc 1200 pln chyba ma cos z głową fakt ze ja ciezko dostac na e bay niemieckim znalazlem 40 euro

Załączniki

• uploadfromtaptalk1412946762363.jpg
    uploadfromtaptalk1412946762363.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 113
Amortyzatory
Powrót