tomaz
Aktywny
Tomek, a możesz podać głębokość głośnika z zestawu DSP?
Głębokość montażu ok. 55mm, cały głośnik ma niecałe 6.5cm.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tomek, a możesz podać głębokość głośnika z zestawu DSP?
dokłądnie tak jak piszesz. Te głośniki montowali na początku produkcji. Potem zmienili je na te z Twojego linku. Ja również miałem te co Ty w swojej alfie z 1999 roku, ktora fabrycznie nie miała DSP.
Głośniki od DSP z tego co mi wiadomo zawsze miały z tyłu jasnozielona naklejke i zawsze były bez tej trąbki na środku
Prawdopodobnie nie masz DSP i masz zwykłe papierzaki z poczatków produkcji. Gdzies kiedys czytałem , że włąśnie od 2000 czy pozniej zmienili właśnie typ głośników montowanych seryjnie (bez DSP) z tych z trąbką na te z Twojego linku.
Pamiętaj tez, że w pewnym momencie (01-03?) zmieniła sie tez kostka podłączeniowa do tweeterów. Takze jak byś wymieniał tweetery to jest opcja , że trza będzie troszke przerabiac przewody albo mieć jakies przejsciówki.
Co do kostek w samych głośnikach to sie nie wypowiem.
Czy jest różnica w dzwieku cieżko stwierdzić, ale po co ś je zmieniali. Skoro u Ciebie pierdzą to oznacza, że nie wyrabiają i sa kiepskiej jakości![]()
1998-2000 SERIA
2000-200X SERIA
1998-200X DSP

Jak będę miał czas to sprawdzę gdzie i po co ten kabel idzie, czy poprzedni właściciel dołożył sobie same głośniki w półkę i chciał je podłączyć pod ICSa, bo żadnego wzmaka ani żadnych wolnych wtyczek w bagażniku nie widać.