Delikatne pukanie od strony lewego kola / drzwi ?

Bispol666

Nowy
Auto
Stilo Abarth 2,4 20v
Witam, od pewnego czasu z lewej strony na delikatnych nierownosciach zaczelo mi cos pukac ( odglos przypomina delikatne pukanie o plastik ) . Na pewno nie jest to lewa szyba bo juz to sprawdzilem. Przy otwartym oknie nic nie slychac jedynie odglos kolo 19 calowego ktore jedzie po nierownosciach XD.
Wymieniany byly wszystkie wahaczy z przodu, drazki, koncowki, gumy stabilizatora, tuleje z tylu , sprezyny i amory ok na stacji diagnostycznej chopek nie byl w stanie stwierdzic od czego to. Mial juz ktos podobny problem ? Znalazlem mnostwo tematow o pukaniu i stukaniu ale u mnie raczej wiekszosc diagnoz sie nie sprawdzila.

Może zmień diagnostę/mechanika? Ja w 159 z identycznym objawem byłem u dwóch okolicznych (czy tam trzech). Nic nie znajdywali. Nawet z jednym się założyłem że jak znajdzie to mu płacę 5 dych. Nie znalazł. To pojechałem do jeszcze jednego (tym razem Wrocław). Okazało się że to najzwyczajniej w świecie końcówka drążka. Sobie pukała :) nie ma cudów. Tylko niektórzy mają zbyt małą wiedzę.

Fajni diagności jak nic nie znaleźli. Tylko do takich na przeglądy jeździć :)

I na pewno nie znajdą jak badają tylko na sprzęcie. Sam to przerobiłem na na 2 czy 3 stacjach. Też mi waliło na poprzecznych nierównościach i też nie zawsze. Na żadnej ze stacji na maszynach nic nie wyszło. Po przejażdżce z jednym stwierdził, że padły sworznie na górnych. Okazało się że wiedział, że gdzieś grają, ale co i komu to już nie bardzo. W domu w 15m zdiagnozowałem usterkę. Okazało się, że rozkręciła mi się śruba przelotowa górnego wahacza i wali, bo wahacze potrafią się o 0,5cm przesuwać.

Amortyzatory
Powrót