Code świeci

Wszystko poczyszczone, spryskane, poprawione kable i jak na razie huczy aż miło.

I nie można było od razu pod komputer podłączyć????

I nie można było od razu pod komputer podłączyć????
Pisałem wcześniej, że fes nic nie wyłapał. Grzebałem wczoraj trochę przy wycieraczkach (nie przyniosło efektu doginanie) i profilaktycznie podłączyłem pod kompa i o dziwo pokazał co pokazał i całe szczęście.

Na kiego grzyba kręcisz rozrusznikiem jak kontrolka code nie gaśnie???? Liczysz na to że świeci się dla żartu? :)

2-3 razy przekręciłem by się zorientować 'kiego grzyba' nie odpala. Potem zczaiłem, że coś dodatkowego się świeci na tablicy, a następnie wyszukałem problem w komórce na necie. Nic mi to nie dało, więc zostało tylko włączać zapłon - wyłączać... Ale to dobrze, że autor wątku sobie poradził, bez usuwania immobilizera :) Jest to jest, zawsze to jakieś zabezpieczenie.

Może trochę OF ale po co zakładać nowy temat.
Pytanie co należy wymienić aby zmienić hmm częstotliwość otwierania zamków przez pilot?

Chodzi Ci o częstotliwość radiową?
Musiałbyś zmienić nadajnik i odbiornik na innej marki. Pytanie co Ty chcesz zrobić????

Chcę wykluczyć otwarcie auta po przez pilota , który zgubiłem :( , mechanicznie zmienię zamki przełożę grot i będzie ok , ale jak tu zmienić częstotliwość :)

- - - Updated - - -

Kluczyk orginał czerwony scyzoryk.

Przy okazji szukam takiego zestawu do kupienia (zamki w drzwiach , w klapie tylnej , stacyjki i mile widziany zamek schowka)

Jedź do ASO to "wytną" z ecu klucz :)
Jak chcesz zostać w oryginale to musisz kupić używany komplet kluczy z ecu, stacyjka, zamkami i imo.

IMMO zostawię swoje , zamki dam nowe , potem wytnę otwieranie z pilota i tak już zostanie.

Za błędy się płaci , teraz strach mam jechać z Wami do Kłodzka na zwiedzanie bo właśnie tam zgubiłem kluczyk, a raczej do tego czas nie wymienię wkładek bo ciężko kupić komplet z scyzorykiem.

Po co Ci ze scyzorykiem. Kup nowe wkładki z kluczykiem i dokup uniwersalny moduł zdalnego zamka. Przerób sobie na scyzoryk. Będziesz miał nowe zamki i nowego pilota ze zdalnym otwieraniem. Zrób wg mojego manuala.

Problem jeszcze widzę w tym , że pastylka IMMO nie zawsze pasuje z scyzoryka do normalnego kluczyka.
Dlatego szukam kluczy typu scyzoryk.

Nie rozumiesz widzę.
Kupujesz zwykły kluczyk z kompletem zamków. Do tego zestaw uniwersalny ze scyzorykiem (poza wycięciem na przyciski skorupa identyczna jak w poliftowych kluczykach). Przekładasz wkładki zamków a imo do nowego scyzoryka.

Zrozumiałem Cię bardzo dobrze.
Przestroga dla innych doczepcie do klucza pendriva z imieniem nazwiskiem i numerem telefonu.
Mój kluczyk się odnalazł , właśnie dzięki temu.
A gdzie był?
W koszu na śmieci , sprzątaczka Pani Marta właśnie zadzwoniła z informacją, że w koszu leżał kluczyk i jest dziś do wieczora w pracy i mogę go bezproblemowo odebrać.
Dobrze, że są na świecie ludzie , pomocni ludzie !
Dzięki też za pomoc na forum.

Mam to samo w swoim Crosswagonie. Jak jest gorąco to często immo nie gaśnie i nie mogę uruchomić auta. Czy da się to naprawić? Bo jest to bardzo irytujące. Styki przekaźniki stacyjka i kluczyki były już czyszczone, ale nie dało to rezultatu.

Spróbuj jeszcze zdemontować antenę ze stacyjki i zbliżyć maksymalnie do kluczyka ale obawiam się, że to awaria modułu.

Mało prawdopodobne....

Może inaczej. Co łatwiej/taniej? Naprawa czy usunięcie immo?

Co mało prawdopodobne?
Naprawa? Moduł immo jak moduł, trochę elektroniki i jak najbardziej do naprawy ;)

Wiem cytryn ale realia są takie że znalezienie kumatego gościa który będzie się chciał pobawić graniczy z cudem. Ty sobie to naprawisz, ja może bym sobie poradził ale 99% społeczeństwa nie. W dodatku pewnie każdy serwis powie że do wymiany całość bez zabawy. A elektronicy za szukanie i bawienie się w coś takiego albo wezmą dużo kasy albo od razu spławią. Niestety.

Amortyzatory
Powrót