Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2011
    Mieszka w
    Białystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL
    Postów
    77

    Domyślnie Brak ABS ESP + migający reczny Alfa romeo 166

    AR 166 2.4 JTD 2005R. witam mam nieciekawy problem, nie działa mi abs i esp, po podłączeniu kompa pokazuje czujnik tylny prawy, lecz po zmierzeniu oporności pokazuje 1,1 kOhm, czyli to nie czujnik?? na dodatek co jakiś czas zaczyna mrugać kontrolka hamulca ręcznego (płyn max) jakieś pomysły ?


    › Więcej...: Brak ABS ESP + migający reczny Alfa romeo 166

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta Avatar adrian1115
    Dołączył
    07 2014
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    ex GT 1.9 JTD/ex 166 FL 2.4 JTDm
    Postów
    312

    Domyślnie

    Może jakaś przerwa na kablu idącym od czujnika? Bez powodu komputer nie pokazuje jego błędu.


  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2011
    Mieszka w
    Białystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL
    Postów
    77

    Domyślnie

    zapalają mi się kontrolki po przekroczeniu 20km/h(po skasowaniu błędu) , a podobno jeżeli jest przerwa w obwodzie to zapala się juz po przekręceniu kluczyla

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta Avatar adrian1115
    Dołączył
    07 2014
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    ex GT 1.9 JTD/ex 166 FL 2.4 JTDm
    Postów
    312

    Domyślnie

    A wieniec od ABSu na piaście cały jest? Może w nim być problem


  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2011
    Mieszka w
    Białystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL
    Postów
    77

    Domyślnie

    tego jeszcze nie sprawdzałem

  6. #6
    Użytkownik Świeżak Avatar zbyszu138
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    AR 166 2.4 20v sportronic
    Postów
    196

    Domyślnie

    ja mam podobny problem. zaswiecił mi sie abs, komp pokazuje czujnik p.p. no i ostatnio oprócz swiecącego abs zaczeła migac kontrolka recznego. kabel od czujnika na pierwszy rzut oka nie wyglada nigdzie na przełamany, czy przetarty, aha i w mes-ie pokazywał na postoju predkosc koła 115km/h

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Dołączył
    09 2007
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL
    Postów
    622

    Domyślnie

    zbyszu138 u ciebie nie pozostaje nic innego jak wymiana czujnika, tym bardziej że na postoju pokazuje złą prędkość.
    Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
    Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html

  8. #8
    Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Dołączył
    12 2009
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is
    Postów
    505

    Domyślnie

    U mnie jak wystąpiły takie objawy winna była pompa ABS-u. Po wymianie jak ręką odjął.

  9. #9
    Użytkownik Fachowiec Avatar KaaC
    Dołączył
    01 2014
    Mieszka w
    Gostyń/Leszno/Rawicz
    Auto
    AR 166 2.4JTDm powered by @sdero
    Postów
    2,374

    Domyślnie

    U kumpla identyczny objaw, okazały się kable od czujnika (lewy tył) były lutowanie i izolowane. Zrobił to ponownie bez żadnego druciarstwa i wszystko śmiga.

    P.S Objaw identyczny jak u Ciebie był


    Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.

    Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
    Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
    Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
    Jest 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 228KM 458Nm by @sdero '04r

    Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
    Zrobić kompleksową diagnostykę ?
    Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
    Załatwimy nawet programowo !

    Zapraszam na nasz warsztat.

  10. #10
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2011
    Mieszka w
    Białystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL
    Postów
    77

    Domyślnie

    u mnie niestety kabel wygląda ok , prędkość czujnika to cały czas 0. nie mam pomysłu

Podobne wątki

  1. Alfa 147- migający wyświetlacz kilometrów.
    Utworzone przez bartas_l w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-11-2015, 16:59
  2. [159] Migający przebieg i brak temperatury powietrza
    Utworzone przez Nicola Romeo w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 28-02-2013, 16:47
  3. Alfa Romeo 159 - audio CD, brak wyjścia AUX, brak MP3 - Pomocy!
    Utworzone przez gkurek3 w dziale Car Audio
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-03-2012, 23:48
  4. [159] Brak sterowania klimatyzacji i migający licznik kilometrów
    Utworzone przez kalma w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29-09-2011, 22:04
  5. [159] Migający stan przebiegu oraz brak wyświetlania temperatury otoczenia
    Utworzone przez jerzykman w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18-03-2011, 10:23

brak recznego w alfa romeo 166

alfa romeo 166 migaj

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce