Kluczyk do alarmu-alarm nie reaguje

maziarek1

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 2000r. Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 2005r.
witam mam pytanie odnosnie kluczyka mam modul alarmu natomiast alarm w zaden sposob nie reaguje moze jest wylaczony tym kluczykiem i teraz pytanie czy kluczyk jest standardowy czy indywidualny do kazdego modulu, czy dostane taki kluczyk w serwisie???

A centralny z pilota działa ??

Kiedyś też to miałem kupiłem kluczyk na allegro do bani, wyjąłem centralkę , połączyłem dwa kable przy zamku i mam alarm . Kluczyk wywaliłem .

centralny dziala bez problemu ale po zamknieciu dioda sie nie swieci i jak otwieram zamkniete drzywi ryglem od srodka alarm nie reaguje prawdeopodobie jest wylaczony lub zepsut:(

Ja musialem dokupic kluczyk do swojej Alfuni 166, koszt z kodowaniem w serwisie to tylko 900zł Dbajcie o klucze!!!!

Ja musialem dokupic kluczyk do swojej Alfuni 166, koszt z kodowaniem w serwisie to tylko 900zł Dbajcie o klucze!!!!
Tak z ciekawości: od kiedy kluczyk do alarmu trzeba kodować? :D

---------- Post dodany o godzinie 08:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:06 ----------

witam mam pytanie odnosnie kluczyka mam modul alarmu natomiast alarm w zaden sposob nie reaguje moze jest wylaczony tym kluczykiem i teraz pytanie czy kluczyk jest standardowy czy indywidualny do kazdego modulu, czy dostane taki kluczyk w serwisie???
Jak będziesz w moich okolicach to podjedź; sprawdzimy, czy mój kluczyk pasuje.
Jeśli tak to chyba nie będzie problemu z dorobieniem....

Jeśli nie - myślę, że łatwo to gniazdo przerobić.
Nie zaglądałem tam wprawdzie ale wydaje mi się, że to zwykły przełącznik tyle, że z kluczykiem i to trochę nietypowym.
W różnego rodzaju bomisach czy na giełdach elektronicznych bez problemu można coś takiego dokupić; taka stacyjka tylko na jeden obwód i z innym kluczykiem....

kluczyk alarmu.

Witam jezeli chodzi o kluczyk od alarmu to nie jest on standartowy do kazdego zamka jest inny kluczyk mozna wyjac i rozebrac centralke alarmu i wymienic caly zamek jest to bardzo proste koszt takiego zamka z 2 kluczykami w sklepie alfy to okolo 120 zl. I nic w tym przypadku nie potrzeba kodowac. Pozdrawiam

to ja sie podepne pod temat. stacyjka alarmu jest w pozycji ON. z pilota dziala central, ale alarm nie dziala. po odlaczeniu akusa i podlaczeniu spowrotem alarm wyje jak glupi. przstaje po 5 minutach, nie mozna go wylaczyc pilotem. co to moze byc ?

kluczyk alarmu

witam

ja też szukałem kluczyka którym będę mógł włączyć alarm. na razie jest w pozycji OFF. syrena wyłączona, dioda nie miga światła też, nic nie robi BIP. mam nadzieję że jak uruchomię alarm to wszystko będzie działało.

i tu pytanie jakie kabelki ze sobą w tym zamku alarmowym podłączyć żeby alarm działał z tego co wiem są tam 3. proszę o odpowiedź

tak właśnie czytam o kluczyku od alarmu i mam kilka pytań do was panowie pierwsze pytanie jest następujące czy w każdej 166 występował fabryczny alarm? oraz następne pytanie co się w sumie wiąże z pierwszym jeśli tak to gdzie występuje włączenie/wyłącznik tegoż alarmu mam 166 2,5 V6 z 1998roku i ni za cholerę nie mogę zlokalizować tego alarmu może ktoś coś wie :) ?

tak właśnie czytam o kluczyku od alarmu i mam kilka pytań do was panowie pierwsze pytanie jest następujące czy w każdej 166 występował fabryczny alarm? oraz następne pytanie co się w sumie wiąże z pierwszym jeśli tak to gdzie występuje włączenie/wyłącznik tegoż alarmu mam 166 2,5 V6 z 1998roku i ni za cholerę nie mogę zlokalizować tego alarmu może ktoś coś wie :) ?

1. nie każda ma alarm
2. po otwarciu bagażnika po prawej stronie przy schowku i nadkolu powinieneś mieć czarny kapselek zdejmujesz go i masz włącznik pod kluczyk jeśli oczywiście masz alarm

Ano waśnie...
Otwieram bagażnik, patrzę na nadkole, czarnej klapki nie ma - jest dziura po niej.
Do auta dosataem też kluczyk, który wg instrukcji obsugi wygląda na ten od centralki alarmu (więc chyba fabrycznie byl?), czujki są, dioda na desce jest.

Po odgięciu tapicerki z bagażnika (tam gdzie jest otwór na kluczyk centralki) jest pustka. Nic tam nie ma.

Możliwe że któryś z poprzednich waścicieli wymontowal przelącznik z kluczykiem, ale jak to sprawdzić?

Dla jasności dodam, że dioda po wciskaniu pilota nie reaguje (chyba nie ma synchro pilot-centralka to też muszę ogarnąć).

Może ktoś ma jakąś koncepcję :)

AVE!

PS przepraszam, ale mi coś "ł" nie dziala :-/

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi prosze, gdzie się wyłączą/włącza ten alarm? Nie moge tego nigdzie znaleźć. Mam niedziałający od zakupu. Jutro wymienię 3 bezpieczniki-podobno 5, 10 i 17 pod kierownicą. Możliwe też, że w ogóle nie było fabrycznie tego alarmu, bo to rodowita włoszka, aczkolwiek wole sprawdzić i usprawnić jeżeli takowy jest.

Powiedzcie mi prosze, gdzie się wyłączą/włącza ten alarm?

No właśnie w bagażniku się wyłącza, tak jak napisane w poście wyżej (klapka na prawym nadkolu). W instrukcji auta jest to zresztą ładnie opisane. No, chyba, że nie ma fabrycznego alarmu...

Amortyzatory
Powrót