Marek odpialem sterowanie klapą i wogóle przestało to działać. :sarcastic: Zamek nie rygluje ani nie otwiera.
To jakis prosty sterownik. Poza kierunkami i klapą nie ma żadnych innych opcji wiecej.
Pewnie za wiele mi nie pomożecie przez forum i by to musiał ktoś osobiscie zobaczyc.
Reasumując.
Sterownik jaki kupiłem ma w instrukcji napisane KEyless entry system LY-204 ( zadnych oznaczen BX ani na pudelku ani nigdzi eindziej nie ma. W karcie gwarancyjnej mam wpisane "sterownik centralnego zamka KE" )
Sterownik jest prostą wersją ( w porównaniu z tym co mozna kupić) Posiada on jak pisałem poza wyjsciem na kierunkowskazy tylko otwieranie klapy.
Podczas montazy kierowałem sie manualem kolegi mishot. Kolega ów montując swój sterownik wpinał sie bezposrednio w kostke od oryginalnego sterownika montowanego pod 3 swiatlem stopu.
Dał on rozpiske pinów z tej kostki z numerami ktore odpowiadaja za konkretną funkcje centralki.
1. ja wpialem sie zgodnie z FIG3 z mojej instrukcji montazu jeżeli o otwieranie i zamykanie drzwi chodzi. połączylem piny 5,6 z ori kostki odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie z kablami z nowego sterownika. I otwieranie ładnie działa. Wg rysunki fig3 pozostałę dwa kabelki z nowej centralki trzeba polaczyć z masą- co tez zrobiłem- wpialem je pod kabelek masowy z oryginalnej kostki pod 3 swiatlem stopu.
2. Kabel od sterowania kierunkami z nowego sterownika polaczylem bezposrednio z kablem odpowiedzialnym za kierunki z ori kostki na aucie. W momencie zamykania auta z nowego sterownika slychac "klikniecia" niczym w przerywaczy od kierunkowskazów. Raz- podczas otwarcia auta, dwa- podczas zamykania. Kierunki nie migają. Migaja tylko jak otwarty mam bagaznik.
3.. Kabel od otwierania bagażnika z nowego sterownika połączyłem bezposrednio z pinem z ori kostki na aucie odpowiedzialnym za otwieranie bagaznika... I co ciekawe bagaznik otwiera sie z nowego pilota. Dziala to na zasadzie ze jak mamy odryglowane zamki w drzwiach i wcisniemy przycisk otwierania auta na 2 sekundy- otwiera sie nam pieknie bagaznik.
Co odkryłem?
1. Jak mam otwarty bagażnik to migają kierunki
2. Jak wypne otwieranie bagażnika to zamki wogole nei otwieraja sie.
3. Jak podłączyłem kable od kierunków z masą to kierunki swieca sie cały czas.
4. Kabla od bagaznika jeszcze nie łączyłem z masą. Może to coś pomoże? Bo wychodzi ze to wlasmnie zamek bagaznika tutaj cuduje. Tam sa te rożne krańcówki i inne rzeczy.
Teraz zauwazyłem ze wg tego schematu ktrory umiescilem jako pierwszy- ten duży napisane jest ze kabel od bagaznika nowej centralki trzeba podłączyć z (-) od zamka klapy w aucie. Ja jak pisalem podlaczylem to bezposrednio to kabla ktory byl podpiety do oryginalnego sterownika pod 3 swiatlem stopu... Może tu jest błąd mój... Mówie ja te schematy z trudem umiem czytać