• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zdarte opony od wewnątrz

• Autor wątku Autor wątku Efka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie, w przypadku znajomego przednie opony tak zjada. Zbieżność? W zawieszeniu cicho, nie stuka nic.

Jestem juz zdezorientowany, w nowym targu założyłem kupione opony, zrobilem ponad 400km i wizualnie nie widac różnicy, wiec wychodzi na to ze poprzednie opony byly do dupy i dlatego tak poleciały

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Ja bym jednak dla pewności radził sprawdzić tylne zawieszenie.

Tuleje plywajace na bank sa do wymiany, sprawdzę i bede robil wszystko :D

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Jestem już po dokładnym sprawdzeniu zawieszenia na stacji diagnostycznej i wyszło:

attachment.php

Mam do wymiany tuleje nr 1 i 2 i gumy stabilizatora, teraz tylko pytanie czy kupować zwykłe czy poli.

Czy zestaw podany będzie odpowiedni?
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/alfa-romeo-166-tuleje-wahacza-tylnego-dolnego-2szt.html

A także mam z przodu do wymiany tylna tuleje, zastanawiałem się też nad:
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleja-wahacza-przedniego-dolnego-tylna-alfa-romeo-166-1szt.html

Tylko pytanie najważniejsze, bawić się w poli czy jednak lepiej nie?

Załączniki

• 34325d1316022527-tuleje_tyl_alfa_166_jakie-1814716447_1.jpg
    34325d1316022527-tuleje_tyl_alfa_166_jakie-1814716447_1.jpg
    15.8 KB · Wyświetleń: 257
To zalezy od Ciebie. Tuleja nr 1 to wahliwa. Nie ma odpowiednika w pu. Jest tyle samo zwolenników ilu przeciwników wkładania pu w miejsce wahliwej.

Amortyzatory
Powrót