ICS - nie startuje - błąd "Loader 5.24 NVAR"

AdrianBo

Nowy
Auto
155 2.5 V6
Cześć

Chodząc po ukrytym meny w ICSie kliknąłem "update" myśląc, że wewnątrz będzie jakieś pod menu.
Niestety zaczął się proces aktualizacji (bootsector, ICS itd), który na końcu robi:

"Loader 5.24 NVAR
Lade ICS Version 5.35"

I tutaj pasek aktualizacji już niestety się nie pojawia, a po jakimś czasie dostaje komunikat:

"Falsche CD"

Tak robi się w kółko z każdym odpaleniem auta/radia, a ja nie mam dostępu do opcji całego ICSa (radio, klima, zegar itd)

Mam oryginalną płytę.

Jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Ostatnia edycja:
Jedyny sposób to załadować dobrą płytę. Czemu Twojej nie czyta to nie wiem, może już jest tak zniszczona albo czytnik zużyty że to się nie udaje.
Robiłem kiedyś update i też mi się zaciął. Po trzeciej próbie jednak wszystko poszło do końca. Na spokojnie na postoju odpal icka i pozwól mu się instalować. Próbuj do skutku.
Możesz jeszcze odpiąć czytnik. Nie wiem czy to pomoże ale w ostateczności nie masz nic do stracenia. Jeżeli nie wykryje navi to może odpuści sobie update. Może.....

Jedyny sposób to załadować dobrą płytę. Czemu Twojej nie czyta to nie wiem, może już jest tak zniszczona albo czytnik zużyty że to się nie udaje.
Robiłem kiedyś update i też mi się zaciął. Po trzeciej próbie jednak wszystko poszło do końca. Na spokojnie na postoju odpal icka i pozwól mu się instalować. Próbuj do skutku.
Możesz jeszcze odpiąć czytnik. Nie wiem czy to pomoże ale w ostateczności nie masz nic do stracenia. Jeżeli nie wykryje navi to może odpuści sobie update. Może.....

Prób było już dużo ;) codziennie proces robi sie kilka razy ;) Na postoju rowniez i w zimnym i w cielplym itp.
Acz fakt moja płyta na brzegach jest zniszczona (jakies przebarwienia, utlenienia itp)
Jest szansa zdobyć gdzieś ISO? Ewentualnie jest ktoś z okolić Krakowa kto byłby skłonny jej użyczyć na 10min? ;)

OK znalazłem:
http://www.forum.alfaholicy.org/car_audio/3736-_166_mapy_do_nawigacji-6.html
Zobaczymy, czy pomoże.

Ostatnia edycja:
Jak już całkiem nadzieje znikną to spróbuj wypiąć czytnik i potem aku.

Informacyjnie dla innych.

Po wrzuceniu płytki Navtech - Italia 2003.zip​ problem został rozwiązany :)

czyli miałeś uwaloną płytę

Amortyzatory
Powrót