"Piszczące" zawieszenie

• Autor wątku Autor wątku Krzysiek_166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysiek_166

Guest
witam

nie wiem jak w innych modelach ale w mojej 166 mam taki patent na piski dochodzące z zawieszenia. Polecam smar do lańcuchów motocyklowych. Nanieśc (popsikać) dość obficie na elementy gumowe i na dlugo CISZA. Naprawde to dziala ;-)

pzdr
Krzysiek

1998 AR166 JTD

Załączniki

• DSC01090.jpg
    DSC01090.jpg
    95.9 KB · Wyświetleń: 182
  • DSC01108.jpg
    DSC01108.jpg
    101.6 KB · Wyświetleń: 154
  • DSC01634.jpg
    DSC01634.jpg
    76.4 KB · Wyświetleń: 129
  • DSC01638.jpg
    DSC01638.jpg
    104.7 KB · Wyświetleń: 128
  • DSC02753.jpg
    DSC02753.jpg
    95.7 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC02752.jpg
    DSC02752.jpg
    104.6 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC02742.jpg
    DSC02742.jpg
    104.7 KB · Wyświetleń: 48
Ups....!!!! Krzysiek powiem ci że to troche ryzykowny zabieg...... Jak wiadomo smar taki sklada sie z produktów ropopochodnych a te bardzo żle oddzialywują na gumę, powiem wiecej one ją poprostu rozpuszczają!!!!!!!
Czasem jak u mnie coś skrzypnie to psikam silikonem w spreyu!!!!!

Marcino 156 napisał:
Ups....!!!! Krzysiek powiem ci że to troche ryzykowny zabieg...... Jak wiadomo smar taki sklada sie z produktów ropopochodnych a te bardzo żle oddzialywują na gumę, powiem wiecej one ją poprostu rozpuszczają!!!!!!!
Czasem jak u mnie coś skrzypnie to psikam silikonem w spreyu!!!!!

myśle że ZERO tu ryzyka a dlaczego juz tlumacze. Nowoczesny lańcuch motocyklowy sklada się wlaśnie z polączeń gumowy na każdym ogniwie na które w żaden sposób negatywnie ten środek nie dziala . Doskonale smaruje, nie wyplukuje go woda i nie rozpuszcza materialów gumowych,. Dużo gdzies wlasnie o tym czytalem ale niestety nie pamiętam gdzie a bym chętnie przytoczyl ten artykul.
Mnie ten zabieg pomaga i po paru miesiącach nie zauważlem najmniejszych oznak uszkodzeń elemntów gumowych

pzdr
Krzysiek

Załączniki

• ar156a.jpg
    ar156a.jpg
    132.7 KB · Wyświetleń: 18
Marcino 156 napisał:
Aaaa..... to w takim razie zwracam honor!! :wink:
A jaki to smar jest konkretnie tzn. jak sie nazywa, gdzie można dostać, jak cena, itp, itd.

kupisz to w każdym sklepie z motocyklami lub akcesoriami do niego. Cena okolo 20-30 zl za opakowanie 400 ml. Mnóstwo tego na allegro w dziale "Części motocyklowe"

pzdr
Krzysiek

ja powiem tylko tyle, kiedys mi sie przerwała osłona gumowa przegubu wewnetrznego i smar poleciał na silentbloka, po jakims czasie(nie wiedząc o tym) silent blok był zupelnie luzny i trza bylo wymienic i osłone i wahacz..

silentblok mogl zrobic sie luzny poniewaz dostawal sie na niego smar jak i kurz a jak twarda guma przyjmie na siebie taka mieszanke to po prostu dramat smar wciaga wszystko do srodka a kurz zciera ile sie da pozdro

Amortyzatory
Powrót