• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wystrzelona poduszka boczna. Wymiana fotela.

motomycha

Nowy
Auto
166 2.5 v6 2000r
Witam.Po dosyć mocnym trzaśnięciu drzwiami od kierowcy wystrzelił mi airbag a fotelu.. ale nie będę dokładnie opisywał sytuacji gdyż jest zawiła. :D
Nie denerwując się więcej od razu poszukałem następnego fotela i mam teraz , czy w tym przypadku muszę jeszcze gdzieś przypadkiem wymienić sensor poduszki? Jeżeli tak to jak go szukać ,gdyż nie chce rozbierać tego co nie trzeba nie potrafię zlokalizować właściwego.

Nieżle musiałeś j...ć tymi drzwiami

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Podłącz, sprawdź, skasuj błąd bo może nie ma nad czym dumać.

jak poduszka wystrzelila i komp zalapal blad to na pewno sterownik do wyrucenia. natomiast jezeli nie zlapal bo zaplon byl wylaczony to gitara.

Na tablicy rozdzielczej żadnej dodatkowej kontrolki..wiec niewiem czy moge podłączać fotel czy raczej narazie nie...

To co na wywalonej poduszce nic Ci nie świeci???? To może ona dawno po dzwonie i ma diodę wyciągniętą z kontrolki :sarcastic:
Weź pisz bardziej zwięźle i podawaj wszystkie informacje bo tak w życiu się nie dogadamy.....

Podkreślam że wystrzelił tylko airbag w fotelu , wiec niewiem czemu ma swiecic kontrolka na tablicy..Jutro pójdę szukać na tego sensora wziąłem pogląd ze schematu z modelu 159

I co z tego że tylko w fotelu? To myślisz że kontrolka jest tylko od poduszki kierowcy? :lol: zaświeci się przy każdym błędzie układu airbag. Nawet jak ładunek napinaczy pasów strzeli. Tak więc nie wiem co tam się stało ale skoro masz wywaloną poduchę i nic nie świeci to auto miało strzała i ktoś wyciął to z systemu (sterownika albo kontrolkę, nie wiem). Opcja że wystrzeliła poducha i sterownik nie zarejestrował tego wydaje mi się dość mało prawdopodobna :)

Wysytarczy ze ktoras kostka nie styka i juz powinno blad wywalic, jak przekrecisz kluczyk to w ogole zapala sie ta kontrolka?

Amortyzatory
Powrót