166 2.4 jtdm 185km odcięcie mocy

gryzli74

Nowy
Auto
159 1,9 JTDm 150KM 166 2.4 JTDm 175KM
Witam serdecznie dziś nagle po odpaleniu auta zapaliła się kontrolka silnika , auto pali normalnie lecz wkręca sie tylko do 3tys na każdym biegu od 2.7 zwalnia i tobija tylko do 3tys. odpinałem przepływkę nie ma zmiany. Jedyny błąd jaki sie wyświetlił to p0480 po skasowaniu błędu nie ma .ale pali się dalej komputer na desce i Ala siedzi. Ma ktoś z Was jakieś sugestie ?

Teoretycznie jest to błąd 1 biegu wentylatora Aż dziwne że nie możesz się wkręcić na obroty.

Może potencjometr któryś się zawiesił? Np przy pedale. Sprawdź tak jak dareme pisze, musi być jakiś błąd a dwa sprawdź czy położenie pedału przyspieszenia jest odczytywane do 100%.

To nie dziwne. Bieg wentylatora może powodować checka z obcięciem mocy

No niestety błąd jak był tak jest, przekaźniki ok, zgubiła się komunikacja po drodze coś się przetarło lub urwał trzeba będzie szukać po wiązkach... :(

Witam chciałem tylko powiedzieć że już po operacji, nie obyło się bez wizyty u elektryka, tak jak sugerowaliście w szczególności mały_777 winna była zaśniedziała kostka na wiązce gdzieś na grodzi kabinowej. Usterka zlikwidowana błąd skasowany i ala żyje swoim dawnym życiem. Mechanik sam był ździwiony że ten błąd wprowadzał motor w stan uśpienia. Był pewien że po usunięciu tej usterki będzie trzeba szukać dalej, Ale niee. Tak czy siak dziękuję za podpowiedzi :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Super, że udało się tak szybko zlokalizować usterkę.
Jeśli mogę wiedzieć, ile Cię taka przyjemność kosztowała u mechanika ? :)

No nie tak mało wstawiłem w sobotę rano odbiór pn ok 15 i 390pln lżej ;-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót