• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

regeneracja wahacza przedniego dolnego , mazowieckie

seblucz

Nowy
Auto
166 2,4 2005r
Witam

Jest w mazowieckim sprawdzony warsztat regenerujący wahacz przedni dolny ? Ew. wysyłkowo na wymianę?

Trafiłeś akurat, bo właśnie wróciłem z takiego zabiegu, robiony był sam sworzeń, 100 zł. Polecił mi użytkownik [MENTION=324]rafal0717[/MENTION]
http://www.blonski.com.pl/
20160301_125403.jpg

Mogą zrobić razem z tulejami, ja akurat miałem nówki sztuki to nie wymieniałem

Jeśli chodzi o sworzeń, to sam trzpień z kulą zostaje stary, oni wymieniają tylko ten środek z tworzywa. Szkoda, że nie poszedłem popatrzeć przez ramie jak oni to tworzą :D

Jeśli chodzi o sworzeń, to sam trzpień z kulą zostaje stary, oni wymieniają tylko ten środek z tworzywa. Szkoda, że nie poszedłem popatrzeć przez ramie jak oni to tworzą :D

Ciekawe jaki koszt regeneracji całego wahacza..

No i jestem ciekaw jak trwałe jest to rozwiązanie ;)

Ja zrobiłem juz ok 35kkm na regenerowanych i na razie jest ok.

No to gitarka ;) Ciekaw jestem czy dają swoje tulejki, czy trzeba kupować. Jeśli swoje to jestem ciekaw ile za cały wahacz biorą wtedy wraz ze sworzniem. Jeśli swoje, to ile dodatkowo za wymianę tulejek.

u tego gościa co wrzucił Tomtrz za zrobione kompletni przednie dolne 350zł komplet

u tego gościa co wrzucił Tomtrz za zrobione kompletni przednie dolne 350zł komplet

Z jego tulejami ? Kurde bo mam jeden prawy dolny ori TRW, tulejki lekko spękane ale sztywne, natomiast sworzeń lata dookoła pod palcem.. Jeśli zrobiłby za 350 to bym chętnie zrobił kiedyś na przyszłość, nawet dokupiłbym jakiś ori zużyty lewy..

Dzięki Tomtrz . Akurat deszczyk rano padał i kolejki nie było ( jak odjeżdzałem to 2h w kolejce czekał za mną następny) . 2,5 godziny zrobione gumy wahaczy dolnych przednich po 250pln i jednego górnego za 150 . Od razu obejrzeli całe auto od dołu , poprawili mocowanie osłon wydechu , opaskę przegubu . Nie mają na stanie poliuretanów ale mogą założyć co im dasz za ok 100 za roboczogodzinę . Btw w sezonie lepiej podjechać o 6:30 żeby być pierwszym w kolejce .

Wiesz tu nie ma wielkiej filozofii. Zbijają dekiel którym zaprasowany jest sworzeń, wyjmują koszyk w którym pracuje i dają nowy smar. Potem zostaje tylko ponowne zaprasowanie dekla. Inaczej po prostu nie da się tego zrobić. Jedyna różnica pomiędzy fastem a regenerowanym to smar ... po prostu dają go więcej i jest lepszej jakości dlatego sworzeń dłużej wytrzymuje. Domyślam się że taka sama różnica jest pomiędzy sworzniem w Fascie a sworzniem w TRW ... smar.

Amortyzatory
Powrót