• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Mułowaty silnik na niskich obrotach V6

tom202

Nowy
Auto
Alfa 166 3.0 v6 automat
wieczor dobry. :)
auto zrobilo sie troche mulowate na niskich obrotach, obroty wyjatkowo niskie i nawet czasem samo zgasnie.
odpala bez problemu, troche gazu i nie za bardzo reaguje, jak dojdzie tak do 3 tys wraca do normalnosci.
sa dni ze nic sie nie dzieje, sa tez dni ze np. chce wycofac to gasnie.
a i jestem przed wymiana sady, zabieram sie i zabrac sie nie moge (nie wiem czy ma to jakis wplyw)

na bledy umowic sie musze, bo komp ma problem z programem. chyba zmowili sie z z autem :D

program nie chce sie instalowac i sa jakies problemy. moze to ze mam xp?
wczesniej bylo ok a teraz juz nie. a chce zainstalowac multiecuscan.

Bez samodzielnej diagnozy nikt nie pomoze. Bedziemy tylko strzelac. Moze potencjometr, moze przeplywka, moze przepustnica itd. itd.

wiec zostaje diagnoza. podjade w poniedzialek (jak pozwoli) do mechanika i niech sprawdzi.
mam dosc walki z kompem.
a myslalem ze to bedzie prostsze:)
milej niedzieli

Ja instalowałem fesa. Działał na xp, viscie i 7. Ja bym Ci radził opanować komputer. Zaoszczędzisz każdorazowe wypady do mechanika. Będziesz mógł sam diagnozować błędy.

Ja instalowałem fesa. Działał na xp, viscie i 7. Ja bym Ci radził opanować komputer. Zaoszczędzisz każdorazowe wypady do mechanika. Będziesz mógł sam diagnozować błędy.

Dokladnie. Spytamy o kolejny parametr i znowu pojedziesz na diagnostyke?

Dokladnie. Spytamy o kolejny parametr i znowu pojedziesz na diagnostyke?

[MENTION=20908]tom202[/MENTION], widzę, że jesteś z Gryfic. Napisz na pw do użytkownika "owczar"
Zdaje się, iż on ma jakiś kabelek :)

Kaac-u - Owczar jest z gryfowa śląskiego - dolnośląskie a gryfice to zachodniopomorskie

i sie udalo :D

PO481 Cooling Fan 2
PO123 Lambda Sensor Heater
PO650 Falure Lamp
PO120 Throttle Potencjometr
U1700 Can Line
P 1690 Safe Cut off

Skasowalem bledy i po skasowaniu trzyma sie:
PO 481 jego wogle skasowac sie nie da.
PO 123 mozna skasowac ale wraca, ale to jest sonada wiec i tak mnie czeka wymiana
wszelkie inne dolegliwosci nagle ustaly. i po caly dniu, odpalaniu pare razy i jazdy nic sie nie dzialo dziwnego z autem. i te w/w numery pojawiaja sie

Wg. mnie rezystor wentylatora do sprawdzenia i sonda: napięcie i wykres pracy.

Tak to jest to. Jak stoisz przodem do silnika to z prawej strony na gorze chlodnicy jest. Wchodza do niego dwa grube zielone kable, przykrecony jest do obudowy chlodnicy dwoma srubami

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót