Jestem świeżo po wymontowaniu skrzyni w TS-ie to napiszę kilka wskazówek, może się komuś przyda. Korzystałem z manuala kolegi stanlizak w dziale zrób to sam, dotyczy on V6 ale w ts jest bardzo podobnie. Trzeba się zaopatrzyć w dobrą nasadkę 18, imbus 6, pozostałe narzędzia standardowe. Skrzynia do bloku jest przykręcona na: dwie śruby na górze klucz 18, rozrusznik 3 śruby klucz 13( obeszło się bez tzw banana ale z tą przy głowicy jest trochę gimnastyki), jedna na klucz 18 pod rozrusznikiem( też gimnastyka), dwie śruby klucz 15 na dole(bez problemu) i jeszcze jedna 18 na dole przy wydechu( tu może być problem, żeby się do niej dostać odkręciłem wydech od kolektora- te śruby lubią się urywać). Odkręcenie sześciu śrub przegubu wewnętrznego okazało się wręcz niemożliwe (łeb śruby imbus 6 nakrętka klucz 13, nasadka nie podejdzie, oczkowy też nie, płaski przeskakuje) na szczęście miałem nasadkę 36, odkręciłem nakrętkę centralną przegubu zewnętrznego i wyjmowałem skrzynię z całą półosią i przegubami, w takim przypadku trzeba dodatkowo odkręcić kolumnę od wahacza dolnego. Reszta jak w V6, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę lpg, u mnie jest i przewód gazowy przebiegał przez nadkole, więc musiałem go odkręcić od parownika i podgiąć do góry, warto się wcześniej zaopatrzyć w nowa baryłkę do przewodu gazowego. Pozdrawiam.