HSF3Design dla 166 - zestaw naprawczy kierunkowskazów.

To zależy jak sprawny manualnie jesteś i w jakim stanie masz śruby, u mnie np. te trzy śruby trzymające pokrywę poduszki, dwie dały się odkręcić imbusem 4, trzecia tylko
torksem (zwłaszcza że te śruby to torksy), jeśli masz wszystko pod ręką razem ze ściągaczem, to za pierwszym razem około 1,5 h powinno wystarczyć.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Czas operacyjny zależy od umiejętności i narzędzi głównie ściągacza ale robiłem test i kumpel który ma dwie lewe ręce dostał instrukcje, narzędzia, element i zajęło mu to nie całe 2h. Ja potrzebuje 20 minut.

Ja mam imbusy. Dwie puściły, jedną musiałem rozwiercić. Jak masz ściągacz i nie będzie komplikacji godzinka i po sprawie

Ja dzisiaj wymieniłem i zajęło mi to około 2 godzin,tylko,że musiałem jeszcze raz rozebrać,bo trzeba było zadzior zlikwidować,którego nie zauważyłem i delikatnie nie odbijał w jedną stronę.Najlepiej przed założeniem,sprawdźcie,czy nie ma małych nadlewów.Ja swoje oczyściłem papierem 600 i teraz śmiga jak talala.
Dzięki Piotr.

Każdy jeden element po wydrukowaniu jest sprawdzany pod kątem jakości i sprawdzany w mojej testowej obudowie. Ale obudowa obudowie nie równa dlatego ważne żeby sprawdzić czy wszystko działa ok. Możliwe że jakiegoś zadziorka nie zauważyłem. Z góry przepraszam. Ale cieszę się że już wszystko działa jak należy.

Zestaw dotarł i do mnie, co mnie cieszy :)
Nie wiem, kiedy będę montował, bo auto chwilowo bez silnika, ale przyjdzie czas i na to.

Ufff, po 4h walki zrobione. I nie miałem problemu ze zdjęciem kierownicy czy coś z tych rzeczy. Musiałem rozbierać wszystko 4 razy. Problemem u mnie było to, że na starym elemencie nie odbijały kierunki w prawo a na nowy w lewo :( . Niestety element jest grubszy od starego co powodowało, że na stole wszystko śmigało, ale złożone i ściśnięte już nie. Zdjąłem papierem ściernym ok 0,5mm i teraz działa. A tak apropo, w ori elemencie jest gumka w dolnej części. Nie przekładałem jej ale ciekawe czy teraz nie będzie głośniej odbijać czy coś.

Ufff, po 4h walki zrobione. I nie miałem problemu ze zdjęciem kierownicy czy coś z tych rzeczy. Musiałem rozbierać wszystko 4 razy. Problemem u mnie było to, że na starym elemencie nie odbijały kierunki w prawo a na nowy w lewo :( . Niestety element jest grubszy od starego co powodowało, że na stole wszystko śmigało, ale złożone i ściśnięte już nie. Zdjąłem papierem ściernym ok 0,5mm i teraz działa. A tak apropo, w ori elemencie jest gumka w dolnej części. Nie przekładałem jej ale ciekawe czy teraz nie będzie głośniej odbijać czy coś.

Co do grubości to faktycznie mogło być ciut za grubo. Różnica w grubości między elementami to ok 0,3mm taką tolerancje na skurcz ma materiał. Wygląda na to że w poszczególnych elementach mogło to robić już znaczącą różnicę. Już to poprawiłem w projekcie. Nie ma możliwości takich rzeczy przewidzieć wcześniej. Za to wielkie sorki.

Co do gumeczki to w moim elemencie jest na nią miejsce. Ja u siebie przełożyłem i stwierdziłem że nie ma różnicy w działaniu a samo przełożenie jest mega upierdliwe dlatego pominąłem to w instrukcji. Kierunki odbijają głośniej ale wynika to z zmienionej konstrukcji elementu i materiału a nie z powodu braku gumeczki.

Spoko, pojeździłem, posłuchałem, wszystko działa jak powinno i nie jest głośne.
Za to próba oduczenia się nawyku odbijania manetki ręcznie idzie słabo ;)

Chyzioslaff a powiedz mi...bo pisałeś kilka stron wcześniej że masz już gotowe przełączniki z nowymi języczkami zespolone z tempomatem. Czy jak ja nimom tympomata to kupując ten zestaw mam możliwość montarzu i posiadanie tempomtu czy trzeba coś jeszcze dokupywać,lutować i przerabiać

Chyzioslaff a powiedz mi...bo pisałeś kilka stron wcześniej że masz już gotowe przełączniki z nowymi języczkami zespolone z tempomatem. Czy jak ja nimom tympomata to kupując ten zestaw mam możliwość montarzu i posiadanie tempomtu czy trzeba coś jeszcze dokupywać,lutować i przerabiać

Zestaw naprawczy pasuje do wszystkich 166. Co do dołożenia tempomatu to sprawa jest bardziej skomplikowana. Na pewno trzeba dołożyć część wiązki ale co jeszcze to już musisz szukać na forum bo ja nie mam pojęcia.

[MENTION=34986]Chyzioslaff[/MENTION] - zobacz na PW proszę bo nie wiem czy dostałeś mój adres do wysyłki?

Chyzioslaff, wysłałem PW w sprawie zamówienia kompletu naprawczego.Możesz potwierdzić czy wiadomość dotarła?

No i sam jestem ciekaw czy wysyłki już poszły, bo odpowiedzi na pw brak:/

Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.

Amortyzatory
Powrót