Poliuretany przód/tył mpbs

Adibike22

Nowy
Auto
Alfa 166 2.0 V6 TB
Witam

Zastanawiam się nad montażem poliuretanow do 166. Trafiłem zestaw firmy mpbs.

Czy ktoś coś wie o nich? Ewentualnie może ktoś już wymieniał w swojej Belli zwykle gumy na poliuretany i może polecić jakąś firmę?
Wstępnie po rozejrzeniu się w internecie nie znalazłem nigdzie całego zestawu na tył, prócz firmy mpbs.

Z góry dziękuję za pomoc.

Wysłane z mojego D6503

Przeboje w jakim sensie?

Szukalnie zacząłem właśnie od Strongflex i Polbiuszy, ale niestety nie mają wszystkich elementów, a samochód jest mi potrzebny w miarę na codzień i nie uśmiecha mi się wysyłać poszczególnych gum do dorobienia.

Przeboje w jakim sensie?

Szukalnie zacząłem właśnie od Strongflex i Polbiuszy, ale niestety nie mają wszystkich elementów, a samochód jest mi potrzebny w miarę na codzień i nie uśmiecha mi się wysyłać poszczególnych gum do dorobienia.
Chyba były za miękkie i cały tył jemu pływał, ale o szczegóły pytaj Kaca :)

Zamów część u jednych, część u drugich i problem z głowy. Nie wkładaj PU w zwrotnicę i będzie dobrze :)

Wysłane z Matrixa

Mam ich tuleje z przodu z góry i są ok, Kaac miał problemy z tyłem tak więc odradzam, lepiej brać sprawdzone tuleje z PU Olkusz.

na tył sobie odpuść - zachowanie auta po wymianie na polibusze to była rzeźnia( na każdej dziurze czy studzience tył uciekał w taki stopniu jakby z tyłu był ogon) . utopione 600 zł a i tak skończyłem na tuleje pływające dostępne na allegro. z przodu ma na górnym wahaczy Olkusze i jest git. nie smaruj niczym innym tylko miedzianym smarem.

Tak jak wyżej, co więcej - na FB ktoś miał identyczny problem z tyłem po założeniu od nich czyli od MBPS'a, a złożyłem na 100% dobrze (tuleje w wahacze na długie i krótkie ramie ciut różnia - nie idzie źle złożyć).

A jeśli chodzi o przód to nie testowałem.

Z Olkusza ludzie sobie chwalą więc może uderz tam .

- - - Updated - - -

na tył sobie odpuść - zachowanie auta po wymianie na polibusze to była rzeźnia( na każdej dziurze czy studzience tył uciekał w taki stopniu jakby z tyłu był ogon) . utopione 600 zł a i tak skończyłem na tuleje pływające dostępne na allegro. z przodu ma na górnym wahaczy Olkusze i jest git. nie smaruj niczym innym tylko miedzianym smarem.

To w porównaniu z Tobą, mój tył to była dopiero prawdziwa rzeźnia...
W drodze na stacje diagnostyczną, chwilę jechałem po prawym pasie, a za chwile przy 60-70km/h leciałem już lewym pasem - bardzo ciężko było utrzymać auto w dobrym kierunku jazdy.

Tak jak wyżej, co więcej - na FB ktoś miał identyczny problem z tyłem po założeniu od nich czyli od MBPS'a, a złożyłem na 100% dobrze (tuleje w wahacze na długie i krótkie ramie ciut różnia - nie idzie źle złożyć).

A jeśli chodzi o przód to nie testowałem.

Z Olkusza ludzie sobie chwalą więc może uderz tam .

- - - Updated - - -

To w porównaniu z Tobą, mój tył to była dopiero prawdziwa rzeźnia...
W drodze na stacje diagnostyczną, chwilę jechałem po prawym pasie, a za chwile przy 60-70km/h leciałem już lewym pasem - bardzo ciężko było utrzymać auto w dobrym kierunku jazdy.

Nie miałeś tych podkładek stabilizujących tuleję dolnego wahacza tylnego na krótsze ramię w miejsce wahliwej ori ?

A takie coś, dają to w strongflexie, ja dokupiłem to do Pu z Olkusza.
245.jpg

Wysłane z mojego Sony Xperia Z5 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za podpowiedzi.
W takim razie będę się kontaktował z olkuszem a mpbs odpuszczam.

Wysłane z mojego D6503

A takie coś, dają to w strongflexie, ja dokupiłem to do Pu z Olkusza.
245.jpg

A co dają? te podkładki. u mnie po zmontowaniu miałem wrażenie że tuleja jest nie w osi z śrubą

A co dają? te podkładki. u mnie po zmontowaniu miałem wrażenie że tuleja jest nie w osi z śrubą
Tuleja się podobno nie obraca wokół śruby, jedynie pracuje w małym zakresie,bo zapiera się tym płaskim ścięciem o belkę.

Tuleja się podobno nie obraca wokół śruby, jedynie pracuje w małym zakresie,bo zapiera się tym płaskim ścięciem o belkę.

Mbps nie daje takich tulei. Natomiast Pu lata za przeproszeniem jak swinia w patyku...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Mbps nie daje takich tulei. Natomiast Pu lata za przeproszeniem jak swinia w patyku...

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Strongflex daje :D kupiłem od nich podkładki do tulei z Olkusza :D

Ostatnia edycja:
podoba mi się ten temat. Jak skończę montować silnik biorę się za zawias z tyłu. Chętnie wsadziłbym poli bo miałem w 156 i byłem zadowolony. Ale trochę posmutniałem jak usłyszałem o problemach z PU. Ale teraz podobno jakaś podkładka. Działa to? Dajcie znać dokładnie co jest sprawdzone i co mam kupić. Niestety budowę zawiasu w 166 dopiero poznaję. poproszę o dokładne dane co i ile kupić. Z góry dzięki.

Amortyzatory
Powrót