Bezprzewodowy OBD + HUD

jerry46

Nowy
Auto
166, 1999, 2.0+lpg
Witam,
testował ktoś z Was może Panowie bezprzewodowe interfejsy diagnostyczne?
Chodzi mi np o takie wynalazki:
https://www.aliexpress.com/item/New..._9&btsid=5aff7e4b-0796-44a2-b657-74c25f39d7fd

tak sobie myślę, jakby to działało z androidem to by można było mieć na tablecie wszystkie pomiary na żywo, jakaś fajna aplikacja to i w formie zegarów graficznych prędkościomierz, obrotomierz itp.

Trafiłem jeszcze na takie cudo:
https://www.aliexpress.com/item/5-5...D-II-Self/32628630106.html?spm=0.0.0.0.7JW2AK

na filmikach w dzień szału nie robi ale w nocy już dużo lepiej to wygląda. Można by tym np rzucic interesujące nas parametry na szybę auta np. temperatury.

co myślicie?

Może to być fajne, aczkolwiek do 166 bardziej pasują mi analogowe zegary i w takie poszedłem :-)
Niemniej jednak na HUD więcej danych będzie :-)

A ja lubię takie świecidła. Jeszcze nie wiem czy akurat do 166 (bo w sumie ma wszystko co trzeba) ale do innego auta na pewno. Zamawiaj i testuj :D

Witam,
testował ktoś z Was może Panowie bezprzewodowe interfejsy diagnostyczne?
Chodzi mi np o takie wynalazki:
https://www.aliexpress.com/item/New..._9&btsid=5aff7e4b-0796-44a2-b657-74c25f39d7fd

tak sobie myślę, jakby to działało z androidem to by można było mieć na tablecie wszystkie pomiary na żywo, jakaś fajna aplikacja to i w formie zegarów graficznych prędkościomierz, obrotomierz itp.

Trafiłem jeszcze na takie cudo:
https://www.aliexpress.com/item/5-5...D-II-Self/32628630106.html?spm=0.0.0.0.7JW2AK

na filmikach w dzień szału nie robi ale w nocy już dużo lepiej to wygląda. Można by tym np rzucic interesujące nas parametry na szybę auta np. temperatury.

co myślicie?

Ten ELM Ci nie pójdzie. Mam identyczny i niestety nie działa z moją Alfą (a jest sprawny bo z drugim samochodem się łączy). Czytałem gdzieś, że BT w wersji 1.5 powinien działać, ale w sumie jeszcze tego nie testowałem.

Ten HUD wygląda ciekawie. Daj znać jakie wrażenia, jak go zamontujesz.

Ten ELM Ci nie pójdzie. Mam identyczny i niestety nie działa z moją Alfą (a jest sprawny bo z drugim samochodem się łączy). Czytałem gdzieś, że BT w wersji 1.5 powinien działać, ale w sumie jeszcze tego nie testowałem.

Ten HUD wygląda ciekawie. Daj znać jakie wrażenia, jak go zamontujesz.

Zgadza się, z moim telefonem też nie chciał współpracować ale już z firmowym samsungiem który ma starszy moduł BT działał bez problemu,

Ja mam taki interfejs, niestety klapka się nie chce z nim zamykać. Jak by wyjąć elektronike z obudowy to pewnie by poszło.

Nie działa mi na nim alfa obd, ale torque już tak.

Ten chiński HUD - mega odpust.

Ja bym taki wyswietlacz sobie do bravolota wstawił. Nie mam tam żadnego komputera pokładowego to by było jak znalazł. Poczekam aż ktoś to w polsce przetestuje :D

Ja mam icara moduł z Allegro i można było klapkę zamknąć. Fakt ze kosztował trochę więcej ale jeżeli ma to chodzić codzienne to moze warto dopłacić?

Witam serdecznie odświeżę żeby nie zaśmiecać nowym.
jaki interfejs (kable + program) kupić do 166 2.0 v6 tb 99r który będzie to działać ?

Z góry dzięki.

Chcesz kabel czy coś BT ?
Jak kabel to wiadomo Vag KKL z Viakena, bądź też dłuższy ELM327, wypinasz gniazdo OBD poza jego miejsce, wpinasz ELM327, ściagasz apke AlfaOBD (np z chomika) i bezprzewodowo się na szybko z telefonu łączysz do różnych komputerów z auta.

Wolałbym kabel pod kompa bo wiem że dużo więcej jest opcji. Dzięki

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Wolałbym kabel pod kompa bo wiem że dużo więcej jest opcji. Dzięki

Tyle samo opcji. Masz w Alfie obd pp elm327.

No dobrze, skoro bardziej przemawia do ciebie program na kompa to kupuj VAG kkl z Viakena

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ok, dzięki. Czyli coś takiego z allegro biorę.
INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY VAG USB KKL OBD2 OBD1+piny (7218181974)

(niestety linka nie mogę wstawic).

Tyle samo opcji. Masz w Alfie obd pp elm327.

Siemka! Ja już mam kabel od Viakena (VAG KKL niebieski), ale chwilowo mam przestój, bo stary lapek z Windowsem 10 (aktualizacja z siódemki) nie dźwignął tematu sterowników (port com nie istnieje, odmowa dostępu do portu i tego typu bzdety - próbowałem TOTALNIE WSZYSTKIEGO).

Zanim pojawi się nowy laptop, to chętnie zaopatrzyłbym się w coś na Androida (obecnie mam Xiaomi Redmi Pro). Chętnie nawet kupię jakiś program typu AlfaOBD - wygląda obiecująco. Pytanie tylko o sam interfejs: dowolny ELM 327 BT z Aledrogo nada się? Te najtańsze są nawet po kilkanaście złotych. Aż dziwne, że tak mało. Ma to prawo działać?

Siemka! Ja już mam kabel od Viakena (VAG KKL niebieski), ale chwilowo mam przestój, bo stary lapek z Windowsem 10 (aktualizacja z siódemki) nie dźwignął tematu sterowników (port com nie istnieje, odmowa dostępu do portu i tego typu bzdety - próbowałem TOTALNIE WSZYSTKIEGO).

Zanim pojawi się nowy laptop, to chętnie zaopatrzyłbym się w coś na Androida (obecnie mam Xiaomi Redmi Pro). Chętnie nawet kupię jakiś program typu AlfaOBD - wygląda obiecująco. Pytanie tylko o sam interfejs: dowolny ELM 327 BT z Aledrogo nada się? Te najtańsze są nawet po kilkanaście złotych. Aż dziwne, że tak mało. Ma to prawo działać?
Kup elm327 z centerdi.pl
Ściągnij AlfaOBD z Chomikuj i wszysyko będzie śmigać. Niektóre mają już rezystory usunięte więc nic nie będziesz musiał grzebać.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót