• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tylne górne mocowanie amortyzatora Alfa 166

pindlus86

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.5v6
Witam. Mam duży problem, a mianowicie podczas wymiany amortyzatorów z tyłu okazało się że górne mocowania już swoje przeżyły i tu zaskoczenie.... brak dostępności jakichkolwiek zamienników a mało tego nawet w serwisie nie mogę dostać tych mocowań. Czy ktoś już stanął przed podobnym problemem???

Potrzebuje prawą jak i lewą :)

- - - Updated - - -

a po drugie ta cena to chyba z kosmosu....

No tak w niemcach też znalazłem tylko nie znam języka i nie wiem czy mają dostępny towar czy to tylko info jak na polskich stronach. Kolega jest w tych rejonach to muszę z nim nawiązać kontakt. A ty czaisz ich język jest to dostępne?????

Hehe Google translator :) nienawidzę tego języka [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Raczej nie dostępne. Jak szukałem sobie to pytalem o zamienniki i z tego co sie dowiedzialem żadnych zamiennikow już nikt nie produkuje. A cena oryginałów rośnie bo malo ich zostało niedługo wogole nie będą dostępne. Ja kupowałem jakieś dwa miesiace temu to były jeszcze za 250 za sztuke.

Ostatnia edycja:
2 lata temu za Lemfordera płaciłem po 78 zł szt. Dobrze, że pomalowałem je lakierem epoxydowym przed montażem :D

Tydzień temu wymieniałem u tego gościa z allegro ostatnią parę kupiłem tak zgadza się tragedia z dostępnością ;/.

Wydaje mi się że tak właśnie będę musiał zrobić... nadzieja w naszych sąsiadach :)

Na upartego jednak można kupić na jedną stronę i obciąć jedną śrubę i będzie pasowało. Sam musiałem tak zrobić bo okazało się, że sprzedający wysłał mi poduszki tylko na lewą stronę, a nie było czasu na odsyłanie, wiec musiałem sobie jakoś poradzić.

a nie próbował ktoś dobrać z jakiegoś innego samochodu??? może po jakiejś małej przeróbce coś by podeszło?

Jak stać na Belle to stać na części burżuje ;-D. Brałem od gościa dwie sztuki ostatnie prawą i lewą więc wiem co pisze :-P

Niestety u niemieckich sąsiadów też jest lipa. alfa stoi i nadal potrzebuje części.... nikt tego nie dorabiał albo nie dopasowywał z innego samochodu??

Raczej nikt z niczego innego nie dopasowywał. Masz do wyboru dwie opcje kupno używanych ale wątpię że ktoś je ma w ładnym stanie lub nówki link do aukcji masz wyżej.

Co Ty chcesz dopasowywać? To jest na wymiar wszystko. Dopasować to można tulejkę wahliwą od mercedesa albo bmw. Poduszka tylko dedykowana. Przebolej te kilka stówek i kup ori. Niestety alfa to nie vw, że jest milion zamienników u Janka w motoryzacyjnym za rogiem.

Amortyzatory
Powrót