Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Szanowni, postanowiłem odgrzać temat gdyż po raz pierwszy od kupna auta skrzynia w korku wywaliła mi błąd. Po ponownym odpaleniu silnika kontrolka zgasła i nie wróciła, ale dało mi to do myślenia i postanowiłem, że jednak teraz w wakacje coś muszę z tym zrobić.
Problem u mnie polega na tym, że gdy skrzynia nabierze temperatury to zrzutki na luz po zatrzymaniu robią się coraz bardziej wyczuwalne. Do momentu aż podczas postoju w korku z nogą na hamulcu potrafi szarpnąć autem, jakby skrzynia chciała wrzucić bieg. Właśnie przy takiej sytuacji wywaliła mi ostatnio kontrolkę. Ze wszystkich informacji, które udało mi się tutaj na forum zebrać wynika, że moje problemy związane są z jedną z dwóch usterek, albo przepuszczają elektrozawory albo pada sterownik skrzyni biegów. Ponieważ nie jestem mechanikiem i nie jestem pewien jak skrzynia wygląda we wnętrzu to mam pytanie. Czy dobrze rozumiem, że elektrozawory są jednym z elementów na sterowniku skrzyni ? Czy jeśli zdecyduję się tylko na wymianę elektrozaworów i nie poprawi to zachowania skrzyni to czy te same elektrozawory będę mógł wykorzystać po wymianie całego sterownika ?
Sorry za może głupie pytania, po prostu nie wiem jak gadać z fachowcem a z drugiej strony, żaden z zaufanych mechaników nie chce mi na 100% polecić machera od skrzyń biegów.
Z góry dzięki za podpowiedzi !
PS. Jeszcze jedno pytanie, ktoś z was wcześniej pisał, że swoją skrzynię robił w Tucholi, mam tam rodzinę, więc jeśli cena byłaby znacząco niższa mógłbym się kopnąć w odwiedziny, muszę tylko wiedzieć gdzie to było robione ;-)
Koszt całkowity naprawy z przedłużoną gwarancją wyniósł 4730 pln.
Troche drogo, jak na zakres prac. Koszt części to pewnie max 2000 pln włącznie z olejem...warszawskie ceny to masakra![]()
A co chciałbyś żeby było za darmo? Płaci się za wiedzę, mało jest serwisów asb to dyktują ceny.