Światła dzienne na drogowych - moduł 30% kto ma?

Nie rozumie sensu jednoczesnego zapalania i jazdy na długich na ksenonie i żarówce
Ja tak chciałem więc tak mam. Mignięcie długimi podczas jazdy na mijania jest bardziej widoczne niż na samej soczewce. Tak jak marek230482 ja też migania używam często. Jeśli komuś tak nie pasi wystarczy podpiąć inaczej i mamy długie na żarówce do momentu zapalenia świateł mijania, potem są już tylko na przesłonie, żarówka nie świeci.

Ostatnia edycja:
Ew ja bym jeszcze pobawil się i zrobił osobna wiazke dla drl. Ciągniesz tylko jeden kabelek do każdej lampy z modułu do żarówki drogowej H1 masa z lampy resztę podłączasz po staremu.po odpaleniu kiedy moduł zadziała świeca długie H1 na 30 % kiedy zapalisz postój / mijania xenon drl zgasną . Ja bym to jeszcze tak spróbował zrobic

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Witajcie,
dotarł do mnie w końcu moduł DRL, zamówiłem ten polecany w pierwszych postach przez [MENTION=5374]danus77[/MENTION] od tego samego sprzedawcy. Wybrałem wersje z regulacją jasności, moduł trochę ewoluował bo poprzednio regulacja jasności odbywała się za pomocą kolejnych przewodów podłączanych do masy, teraz jest potencjometr od regulacji. Na dniach przymierzam się do montażu i mam pytanie do osób które montowały go w Alfie po FL, wierzyć schematom z eLearna czy miernik w łapę i szukanie a może ktoś coś pamięta i zaoszczędzi mi czasu ? [emoji2] Pewne jest jedno ,zielony moduł od świateł jest w nogach kierowcy.
380.jpg
381.jpg

Link do fotek:
http://tufotki.pl/FEEAO

Niebieski masa do konstrukcji metalowej na boku
Czerwony do grubego czerwonego przy bezpiecznikach
Czarne do pinu 4 i 5 kostki szarej
Żółty do pinu 3 kostki szarej
Pomarańczowy do pinu 3 kostki białej dolnej po prawo

Dzięki jak zwykle nie zawodny ! :)
Mam inne kolory przewodów ale dla uściślenia i potomnych którzy kupią inny moduł, w Alfie w wersji po FL:

- Piny 4 i 5 kostki szarej to piny do świateł drogowych lewego i prawego.
- PiN 3 kostki szarej to sygnał ze świateł pozycyjnych ( inaczej mówiąc sygnał kiedy moduł drl ma się rozłączyć)
- Pin 3 kostki białej dolnej prawej to plus po zapłonie.

A jęśli chce rozłączać moduł poprzez światła mijania który to będzie PIN ?

To jest bardziej niż pewne, chodzi o to który to będzie pin w zielonym module od świateł?

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

Żeby wykorzystać światła mijania masz 2 wyjścia:
1. Dołożyć przekaźnik
2. Dopiąć się sygnałem do przekaźnika/bezpiecznika w skrzynce pod maską.

Jak widać na poniższym schemacie, to całe sterowanie do i z modułu M45 dla świateł mijania odbywa się po masie :(

mijania fl.jpg

Prościej chyba dołożyć przekaźnik niż ciągnąć kabel pod maskę, reasumując : przekaźnik zewnętrzny wysterowny masą (ze świateł mijania) z modułu M45 da sygnał plusowy do rozłaczenia DRL.

Witajcie Forumowicze,
od 7 dni jestem właścicielem AR 166 2.4 JTD 175KM automat 2005, poznaję auto ale nie mogę dojść do ładu i składu z 21 kartami wątku świateł długich i xenon.
Proszę o wyrozumiałośc i mam małe pytanie.

Włączając manetkę xenon od siebie zapalają się światła długie xenon oraz niebieska ikona na desce. przyciągając manetkę do siebie świecą światła obok z żarówkami H1 czy tak powinno być? czy ewentualnie powinny one współgrać z xenonem i palić się jednocześnie? czy ten typ tak ma?

Drugie pytanie światło i kolor był niebieskawy i strumień światła był tragiczny a na długich nikt nawet nie mignął , że rażę , zapaliłem halogeny H1 i o dziwo świeciły lepiej niz bi-xenon , czy to tak słabo swieci , czy trzeba regenerować soczewkę/
Dodatkowo kupiłem i wymieniłem żarniki na Bosch , ale nie miałem mozliwości sprawdzenia w nocy , na ,,oko'' jest jakby lepiej , jaśniej i bielej.
z góry dziękuje za odpowiedz.

Hej, witamy na forum, a co ważniejsze wśród dzielnych użytkowników najlepszych samochodów na świecie!

Otóż tak, tak mają działać długie. Zapalone na stałe świecą Xenony (podniesiona przesłona), do mrugania jest dodatkowe światło H1.

Co do słabego świecenia to zwykle właśnie wypalony jest odbłyśnik. Mam tak u siebie i też rozważam regenerację, ale mam narazie pilniejsze tematy do ogarnięcia - automatyczna skrzynia już niedomaga…

Daj znać jak zregenerujesz i gdzie ciekawy jestem efektów.

Aha i co do rażenia długimi to sprawdziłbym ustawienie świateł. Może świecą za nisko, to też może wpłynąć na ogólne wrażenie słabych świateł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót