Regeneracja przednich reflektorów.

bfjey

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - 136KM był, Giulietta 170 MA QV Line jest
Cześć!

Orientujecie się może jaki jest średni koszt regeneracji reflektorów w 166 przed FL. Mieszkam w Krakowie i dzwoniłem dziś do firmy która się tym zajmuje i ma dobre opinie ale cena to 500zł komplet. Z polerowaniem 600. I nie wiem czy to normalna cena bo wydaje mi się całkiem sporo. Macie jakieś doświadczenia i pogląd ne ceny?;)

Dzięki,
Bartek

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Mamy na forum ludzi od regeneracji lamp. Np moderator marek230482 albo proxim.

Wszystko zależy co wchodzi w zakres tej 'regeneracji' . Jak z lakierowaniem kloszy to cena ok. Ale to pewnie tylko polerka i zaraz zmatowieją jeszcze gorzej. Wiec zrób wnętrze lamp - u wspomnianego Marka z forum to po pierwsze.
Później matowienie kloszy - Marek tak z grubsza też to zrobi, ale może lakiernik sobie przygotować wedle swoich upodobań (drobniejszym papierem, jednorodnie) , i do wspomnianego lakiernika - na położenie twardego bezbarwnego lakieru. I masz lapy jak nowe i trwale zrobione.

Ale w 166 przed FL jest szkło. Jego nie trzeba malować po polerowaniu. Kolega ma raczej takie auto sądząc po mocy.

Dzieki za rady!;) Ogólnie problem mam taki, że w nocy słabo widać i źle się jedzie i do tego prawa lampa świeci słabiej od lewej. Moge też oślepiać innych. Nie wiem czy problemem jest odbłyśnik czy matowy klosz. Robienie tylko jednej gorzej swiecącej lampy jest też chyba bez sensu. No nic muszę zajrzeć do portfela i to zrobić.

A jak szkło to co innego!
Zrób wnętrze u Marka będzie kolosalna różnica!

Zadam glupie pytanie..jak wykręce reflektory to do takiego auta nikt się pod blokiem nie "dowali" że stoi w takim stanie?

A dlaczego ma się dowalić? Jest zarejestrowane, ma przegląd i ważne ubezpieczenie. Ja bym się bardziej bał że się zaraz znajdą różni tacy co przez otwory po światłach zrobią Ci burdel pod maską.

500zł za komplet to dobra cena rynkowa. Ja to tylko tak tanio robię (robiłem bo nie mam teraz czasu) za 350zł. Kwestia tylko czy faktycznie robią dobrze bo spotkałem się już nie raz z sytuacją że to było mycie i ściema a nie regeneracja. Koszt zregenerowania samych odbłyśników to u mnie 150zł. Lampę rozebrać sobie możesz sam jeżeli masz trochę samozaparcia :)

Ja miesiąc temu regenrowałem swoje przedliftowe ksenony w Gdańsku również za 500 zł. Regeneracja odbłyśnika + dokładne mycie + przeszczep klosza. W połączeniu z żarnikami Osram Xenarc Cool Blue efekt jest petarda. W końcu coś widzę na drodze!

Podepnę się do pytania. Z racji tego,że już zaliczyłem raz wtopę pytając o światła ( :D ) - z chęcią oddam je do regeneracji nawet komuś życzliwemu z forum. Świecą bo świecą, bladym światłem, jazda w nocy i do tego w deszczu to mordęga :(
W sumie 500-600zł to nie tak źle, ja usłyszałem cenę 800zł jak orientowałem się komu gdzie i za ile można to zlecić.

8 stów to już trochę przesada.... ale za 800zł to znajdę czas :sarcastic:

Podepnę się do pytania. Z racji tego,że już zaliczyłem raz wtopę pytając o światła ( ) - z chęcią oddam je do regeneracji nawet komuś życzliwemu z forum. Świecą bo świecą, bladym światłem, jazda w nocy i do tego w deszczu to mordęga
W sumie 500-600zł to nie tak źle, ja usłyszałem cenę 800zł jak orientowałem się komu gdzie i za ile można to zlecić.
Napisz do [MENTION=53901]Kris[/MENTION].k on ostatnio robił w swoim Flu światła i to gdzieś koło Włocławka. Jest bardzo zadowolony i nie płacił dużo.

Ja robiłem w TCS w Piekarach Śląskich i różnica mega na plus. Płaciłem 300zł, z wysyłką w obie strony 360 ;) naprawa dotyczyła regeneracji odbłyśników, czyszczenia reflektora od środka oraz malowanie wewnętrznych ramek plastikowych na czarno

Dzięki bardzo, odezwe się do niego. No nawet wysyłka dla mnie jest wygodniejsza.
Oczy bolą po dłuższej jeździe. Do tego te zaparowane szyby to już combo nieszczęścia :D

Ostatnia edycja:
Tylko nie zraź się kontaktem z właścicielem, bo nie jest zbyt przyjazny i trzeba męczyć wora żeby pamiętał ;P

Jeszcze podpytam na PW osoby z forum, może się podejmą :P
A męczyć wora komuś kto dostaje za coś moje pieniądze,a ogłasza się,że z tego żyje i się utrzymuje i potem mam dzwonić i się przypominać do tego słuchać gburowatego podejścia do klienta bo robi mi łaskę wykonując usługę to mnie chu*j większy niż pałac kultury strzela.

Ja robiłem w TCS w Piekarach Śląskich i różnica mega na plus. Płaciłem 300zł, z wysyłką w obie strony 360 naprawa dotyczyła regeneracji odbłyśników, czyszczenia reflektora od środka oraz malowanie wewnętrznych ramek plastikowych na czarno
Tylko on ma fl a to różnica,bo tam trzeba ciąć aby się do soczewek dostać.

Po FL robota taka sama ze zdjęciem kloszy. Ja tnę bo mi się nie chce z tym babrać ale niektórzy mają cierpliwość dłubać ten klej :D był na forum filmik jak ktoś zdejmuje klosz od polifta właśnie wydłubując klej. Ale nie wierzcie w to bo tak łatwo jak na filmie to się nie da :)

Amortyzatory
Powrót