Regeneracja wtryskiwaczy V6

tomaz

Aktywny
Auto
166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily
Panowie,

Czy ktoś regenerował wtryskiwacze od V6? Możecie coś polecić?
Jakie ceny są akceptowalne?
Nie chce kupować używek, bo to loteria i IMO nie ma to sensu. Nowe znalazłem po 95zł/szt., pytanie czy warto regenerować?

Wymienialiście/regenerowaliście?
Ktoś/coś?
Jakieś doświadczenia?

Moje prawdopodobnie leją...

Po czym wnosisz że leją.
Przy tej cenie nowych co podałeś nie wiem czy jest sens bawić się w regenerację - chociaż jakaś niska ta cena.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Przy tej cenie... Kupiłbym nowe, może to i okazja kupić ciut wydajniejsze?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Tak myślałem że się to skończy... :P
I kolejne 600zeta :/
Sprawdzę jeszcze ceny w hurtowni i w AS24.
Z tymi wydajniejszymi to nie tak prosto Kaac. Już szukałem. Chyba jedyne logiczne wyjście to podniesienie ciśnienia na wejściu przy zachowaniu ori wtrysków. Obawiam się, że jak dam wydajniejsze to będzie za dużo paliwa, jeśli już to potrzebne są ciut wydajniejsze, a takie trudno dobrać. Tym bardziej przy tej cenie.
Chyba że czegoś nie wiem i mnie ktoś oświeci :)

Ale po co Ci wydajniejsze? Skąd chcesz wziąć więcej tlenu? Moim zdaniem cena nowych nie jest wygórowana.

Zamówione nówki za 77/szt. :)
Więcej tlenu Marek ja już mam :P
Dolot, przepustnica, ostatnio kolektor powiększony. Ale to tak jak pisałem, trzeba delikatnie dawkować taki przyrost i sprawdzać efekty, więc jedyne rozsądne wyjście to delikatne zwiększanie ciśnienia na listwie - podobno sprawdzają się przyrosty rzędu 5-10%.

No właśnie. Przez zwiększenie dolotu masz przyrost tlenu rzędu kilku procent. To nie są zwiększone dawki o krotność jak przy doładowaniu żeby zmienić wtryski na jakieś wydajniejsze. Dlatego też uważam że delikatne zwiększenie ciśnienia w zupełności wystarczy.

Swoją drogą wtryskiwacze podobno już są wycofywane przez Bosch, więc ponoć ostatni dzwonek żeby je kupić... zostały resztki magazynowe w niektórych firmach. Cieszę się, że dorwałem jeszcze i to w takiej cenie :)

Można zapytać o namiar na nowe wtryski w takiej cenie? Jestem na etapie lekkiego remontu 3-litrówki i chętnie dorzucę kolejne nowe graty.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Wbij numer bosch 0 280 156 038 w Google, wyskocza ci sklepy gdzie masz za 97zł. Ja kupuje przez kogoś w lokalnej hurtowni ze zniżkami, normalnie jest drożej. W AS24 po znizce są za 79zł ale się skończyły - możesz zapytać po 15 kwietnia.

Dzięki za info. Będę trzymał rękę na pulsie.
Jak patrzę na opisy w sklepach to czerwone wsadzali prawie do wszystkich V6 a to chyba nie prawda. Na pewno w GTA były. U mnie są żółte te o większej wydajności. Mam nadzieję, że czerwone sprawdzą się.

U mnie w 3.2 V6 są czerwone .

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

Sprawdziłem i u mnie siedzą 0280150701 żółte. Zastanawia mnie jedno. Te, które mam w silniku kosztują bagatela 450zł sztuka. Czerwone są w tym samym sklepie po 116zł.
Z czego wynika tak astronomiczna różnica w cenie?

Nie wiem z czego wynika różnica, ale czerwone są z tych nowszych, mają lepsze rozpylenie (mam rocznik 2002) i były wkladane do CF3 z tego co kojarzę. Wydajność jest OK, skoro dawały radę w 3.2 :)

Nie przeczę. Przy okazji znalazłem informację że żółte z końcówką 701 jeździły np. w BMW M3 E36, które miało 286KM. Więc żółte też mają spory zapas

Amortyzatory
Powrót