2.4 JTD 136 Ciężko odpala

BR7074

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4JTD 136km
Witam . Mam problem ze swoją 166 . Od kąd ją kupiłem ma ona problem z odpalaniem , jakoś słabo kręci - napięcie na aku jest dobre .
Wymieniłem już do tej pory :
- czujnik położenia wału
- regulator ciśnienia na pompie CR ( po tej operacji odpala w końcu na ciepłym )

Nie mam pomysłu co jeszcze zrobić , aby normalnie odpalala a nie jak stary traktor .

Za wszystkie pomysly dziękuje ;)

Auto wiekowe, to i rozrusznik wiekowy, zagladales do niego?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Rozrusznik do sprawdzenia oraz sprawdź,czy masz dobrą masę silnik-buda.

Sprawdzę to lub powiem mechanikowi , bo niestety dzisiaj najprawdopodobniej przeskoczył rozrząd :(
Orientujecie sie może z jakimi kosztami się to może wiązać ?

Rozrząd przeskoczył? A kiedy go zmieniałeś? Jeżeli nie dogonił zaworów,to tylko koszt wymiany z częściami.Czyli w zależności od warsztatu 500-600 kpl. Chyba,że wymienisz samemu,bo to żaden problem,to około 280-330 za kpl.rozrząd.

To wtedy głowice trzeba zwalić i zobaczyć,co nabroił.Czy tylko zawory,czy też tłoki oberwały.O ile przeskoczył rozrząd? Na jakiej podstawie stwierdziłeś,że przeskoczył?

mechanik mi to zasugerował , Auto odpala , ale trzęsie dość mocno , cos jakby stukało pod maska , rozrzad wymieniany 80k km temu

Na rozrząd to najwyższy czas już jest, bo co 60kkm się powinno go wymienić, 80 to już na własne życzenie.

To już jej nie odpalaj tylko ściągaj graty i patrz co się dzieje, rozrząd to chyba najgorsza "melepeta" w 10v zrobi..

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Osobiście się za to nie biorę ze wzgledu na brak czasu :/ Jutro zaciągam ją do mechanika i niech on się bawi :(

Amortyzatory
Powrót