Tarcze

• Autor wątku Autor wątku zenek2562
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zenek2562

Guest
Witam mam do wymiany tarcze i klocki z przodu 2.4 JTD 2000r. Co polecicie ZIMMERMANN(standard) czy ATE
cena taka sama a jaka roznica? A klocki to zamierzam Ferodo zakupić, i czy klocki jak beda bez czujnika zużycia to czy będzie sie paliła kontrolka?
I jeszcze jedno pytanko czy firmna TRW LUCAS to jakas podrobka TRW czy moze jest to samo :/ ?

Ostatnia edycja:
TRW jest teraz połączone z LUCAS, więc jest to to samo.
Klocki bez czujnika - po prostu jak się będą kończyć to Ci się czujnik nie zapali...
ZIMMERMANN - nie znam, nie wypowiadam sie. ATE - z tego co wiem firma jest OK.
Ja mam z przodu tarcze i klocki TRW/LUCAS.

pozdr,
~tomaz

zenek2562 ZIMMERMANN to bardzo dobra niemiecka firma produkująca wysokiej jakości części jak również ATE . Więc podejrzewam że dużej różnicy nie ma w jakości i wytrzymałości . Akurat ja posiadam w Alfie 166 Zimmermanny nawiercane i jestem bardzo zadowolony , zaś w Alfie 155 tak się składa ze mam ATE Power Dics już od paru dobrych lat więc też nie mogę nic złego powiedzieć o tej firmie , a klocki to różnie kupuje teraz mam ATE i są dobre.

Te firmy co wymieniłeś są dobre , więc wybór należy do ciebie , przy normalnej jeździe nie odczujesz żadnych różnic między tymi produktami ale to jest tylko moje zdanie :D

POZDRAWIAM :)

Co do tarcz i klockow TRW to mam bardzo mieszane uczucia. Zalozylem taki zestaw u siebie jakies 5 tys. km temu. Dzisiaj tarcze sie juz tak pogiely ze przy hamowaniu z duzych predkosci calym autem trzesie. Nie musze juz chyba wspominac co sie dzieje z kolem kierownicy. Szczerze odradzam. A co do tarcz Mikody to musze je chyba teraz u siebie wyprobowac. Cena jest naprawde niska. Dla przykladu za EBC trzebaby zaplacic co najmniej 2 x tyle.

Co do tarcz i klockow TRW to mam bardzo mieszane uczucia. Zalozylem taki zestaw u siebie jakies 5 tys. km temu. Dzisiaj tarcze sie juz tak pogiely ze przy hamowaniu z duzych predkosci calym autem trzesie. Nie musze juz chyba wspominac co sie dzieje z kolem kierownicy. Szczerze odradzam. A co do tarcz Mikody to musze je chyba teraz u siebie wyprobowac. Cena jest naprawde niska. Dla przykladu za EBC trzebaby zaplacic co najmniej 2 x tyle.

Muszę Cię zmartwić. MIKODY nie ma do Alfy 166 :(

Ja też jestem na etapie wymiany tarcz, klocków i kilku innych dupereli.

Kupiłem włoskie tarcze CIFAM (na przód i na tył)
Klocki na przód LPR (nie mylić z partią polityczną :) ) a na tył BRECK (polskie).
Zobaczyłemy co się będzie działo. Tarcze tanie, klocki też ale znajomy w NAVARZE już 15 tyś. na takim zestawie hula i jest OK (a Navara to przecież bydle)...
Tak więc zobaczymy :)

Amortyzatory
Powrót