Czterolistna koniczyna

Twiti2

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3,0 V6 226KM +LPG, 10.1999r. ZF4HP20, paint-VULCANO NERO
Witam, szukałem w temacie naszych modeli lecz nie znalazłem, chodzi mi o to czy można nakleić na przednie zakola znaczek koniczyny w trójkącie i czy to nie będzie obciach czy coś w tym stylu ?

biorąc pod uwagę znaczenie to do 166 w 3.0 V6 powinna leżeć z dumą chyba że ktoś twierdzi inaczej.

cyt: "Quadrifoglio Verde (QV) „(zielona) czterolistna koniczynka”. Symbol używany w tradycji Alfa Romeo dla oznaczania wersji samochodów najlepszych pod względem wyposażenia i osiągów". Wg. tradycji: po raz pierwszy namalowana na trójkątnym, białym tle z inicjatywy głównego konstruktora firmy, Giuseppe Merosiego, jako talizman szczęścia na samochodach wyścigowych Alfa Romeo RL TF po sukcesie firmy w wyścigu Targa Florio w 1923 r. (1, 2 i 4 miejsce)".

Ps. mam nadzieje że znów nie dałem ciała że temat był już przy Naszym modelu :(

Ostatnia edycja:
Ja mam naklejone :)
236.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No właśnie waham się z nalepieniem bo różne opinie są ale w końcu to mi ma się podobać a dodatkowo wg opisu jaki zacytowałem to by pasowało w Naszych bellach, patrząc jak jest u Ciebie to dla mnie git majonez bez komentarza.

chodzi mi o to czy można nakleić na przednie zakola znaczek koniczyny w trójkącie i czy to nie będzie obciach czy coś w tym stylu ?
Myślę, że dobra czapeczka z daszkiem lepiej je zasłoni i mniej będzie zwracać uwagę na siebie:D Nie żebym sie czepiał:sarcastic:

a te koniczynki jak małe to sa fajne. Wg mnei na takiej jak na foto wygladaja swietnie. gleba zender itp. Gorzej bedzie to leżec na jakiejs poobijanej z felga 16 cala itp... To oznaczenie ma zdecydowanie taki sportowy charakter... Ladnie go podkresla jak autko jest ladnei zrobione. Na seryjnej AR niewazne czy 166 czy 159 czy 156 to mi sie to kojrzy od zawsze z listkiem klonu:D Taka naklejka jaka sie nakleja jak sie jest swiezym niedoswiadczonym kieroca:D

Ostatnia edycja:
Ja też mam koniczynki nad bocznymi kierunkami i mnie się to podoba, kojarzy mi się to z historią alfy i ze szczęściem. Według mnie to nie jest jak znaczek m power na bmw ale to tylko moje zdanie. Mojej żonie np. to się nie podoba i była awantura[emoji6] Najważniejsze jest, czy Tobie się to podoba, czy nie i nie patrz na innych. To Twoje życie i sam decyduj jak je przeżyjesz[emoji6] Najgorzej to nie mieć własnego zdania i pytać po forach :-P.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

QV to nie kwestia estetyki, a oznaczania modelu przez producenta i IMHO jest to bardzo blisko m power niestety. To nie obciach nie mieć Alfy w topowej wersji. Obciachem jest jednak robienie Alfy na taką właśnie. Za kilkanaście lat, jeśli te fury dożyją, ich potencjalni nabywcy będą w pierwszej kolejności sprawdzać ich zgodność ze specyfikacją producenta. Piszę to jako posiadacz QV, będący pod wrażeniem 166 z bonusami Zendera.

Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka

Moja to akurat topowa wersja w tym roczniku nie można było mieć z tego co wiem nic więcej a koniczynki to tylko taki fajny akcent podkreślający historie przy v6 można przeżyć naklejkę ale przy dyzlu czy t.s to już tak średnio ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nigdy nie było 166 QV, więc nie da się pod nic podszyć.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

M Power na BMW,Ti na Alfie Progression,Abarth na zwykłym Punto,Cobra na Mustangu V6,Amg na Mercedesie,itp itd............tak samo QV na "cywilnej "Alfie.Pozdrawiam

M Power na BMW,Ti na Alfie Progression,Abarth na zwykłym Punto,Cobra na Mustangu V6,Amg na Mercedesie,itp itd............tak samo QV na "cywilnej "Alfie.Pozdrawiam
Dokładnie. To w zasadzie oznaczenie specyfikacji technicznej, więc idąc tym tokiem rozumowania podziwiam wszystkich tych, którzy naklejają kończynkę na dieselach. Widziałem na własne oczy coś takiego w 147.

Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka

Ja mam koniczynkę na dieslu i mnie się to podoba. Co myślą inni mam głęboko w d...

Wysłane z mojego FreeTAB 7800 IPS IC przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót