Przeniesienie Ics

Waldek212

Nowy
Auto
Alfa romeo 166 2.4 jtd 103 kw wersja Distinctive
Witam mam pytanie odnośnie ics czy jest możliwość rozdzielenia go od radia czy ktoś próbował. Chodzi mi o to żeby z ics został tylko wyświetlacz klawisze klima oraz trip i pokrętło do ustawiania resztę bebechow wywalić. Chciałbym to zabudowa w górnym schowku dlatego potrzebuje jak najmniej części.

Witam mam pytanie odnośnie ics czy jest możliwość rozdzielenia go od radia czy ktoś próbował. Chodzi mi o to żeby z ics został tylko wyświetlacz klawisze klima oraz trip i pokrętło do ustawiania resztę bebechow wywalić. Chciałbym to zabudowa w górnym schowku dlatego potrzebuje jak najmniej części.
Nie za bardzo rozumiem, czyli chcesz poprostu odłączyć od niego radio? Czy chcesz zmniejszyć fizycznie całego ICSa?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Pozbyć się dupy icsa, a front zmodyfikować i wrzucić w środkowy schowek.

Jak widziałem to ics składa się z dwóch części tak jakby 1din x2 chce to rozdzielić tak aby działał sam ics bez radia a potem rozłożyć to na części i upchac w schowku tak aby widać było sam ekran dwa klawisze i pokrętło.

Da się tam upchnąć ICSa bo takie tjuny są w necie. Wygląda to żenująco. Ale się da. Czy tak wybebeszyć i podłączyć część to nie wiem. Na pewno jak się "wykrzaczy" radio to reszta działa. Ale nie wiem co ICS powie jak fizycznie usuniesz mu część elektroniki.

Chce tylko z 2 DIN zrobić 1 oddzielić radio od ics potem ics wyjąc z obudowy i zbudować to jakoś ładnie w górnym schowku tak żeby wyglądało jak oryginał a stelaż dać do tapicerka i obić czarna skóra wtedy mogę wsadzić w konsole radio android nie tracąc klimy i kompa pokładowego. Taki plan mam.

Nie wiem czy da się to ładnie zrobić, widząc foty w necie to nikomu się jeszcze nie udało :P. Kilka przykładów masz w temacie tuning 166 ulep.

Bacznie będę śledził ten projekt, może być niezły ubaw[emoji39]

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Trzymamy kciuki [emoji3]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Witam ponownie próba rozdzielenia ics udana podłączenie na krótko wszystko działa tylko radia brak teraz tylko wyjąć bebechy z puszki i Przenieść do schowka ekran będzie na stałe z niego wystawał tylko potrzebuje jakiegoś daszka czy coś w tym stylu. Klawisze i pokrętło planuje przenieść na dół przy lewarku. Kwestia nowego radia i dsp będzie trzeba jakoś te głośniki podłączyć, w starym radiu są trzy małe kostki połączone ze sobą wydaje mi się że to właśnie głośniki. Takie pytanie ile cali ma ten ekran w ics?

Ostatnia edycja:
Jal nie masz dsp to glos nie idzie przez mini iso tylko zwykle iso radiowe. Jak masz dsp to wszystko idzie z bagaznika

Rozdzieliles ics ok teraz co planujesz wstawić w jego miejsce? I jak będziesz sterowal klima itd??

Napisał przecież. 2DIN zamiast ICS a wyświetlacz ICS w schowku.

Raczej ics w schowku górnym a ekran nad tylko nie wiem jak ekran zabudowa myślałem o daszku od laguny 2 żeby go osadzic jakoś. I mam problem z klawiszami klima i trip są zintegrowane na płytce że wszystkimi naokoło ekranu nie wiem jaka jest ich zasada działania są podłączone do taśmy. Jakby działały na opór to można to przerobić na taśmie znaleźć który pin masa a który odpowiada za dane klawisze przy zawarciu powinno przełączać funkcje. Od biedy mogę nie mieć funkcji trip i klima ekran i tak wyświetla położenie nadmuchu tylko nie sprawdziłem jak daje większy nawiew to czy ekran przestawia się z Main na clima.sr za błędy pisze z tel.

Wyjdzie z tego glut jak nic :lol:
Nie możesz wywalić pokręteł bo nawet nie wpiszesz kodu przy uruchomieniu. Pamiętaj o tym. Przyciski pod wyświetlaczem to jak to przyciski. Zwierają i już. Proste. Jak masz przedlifta i multi to przełączanie między ekranami zrobisz z kierownicy. I bez problemu można to zasymulować innym przyciskiem.
nie sprawdziłem jak daje większy nawiew to czy ekran przestawia się z Main na clima
Tak, jak zmienisz jakiekolwiek ustawienie to na chwilę ekran przełącza się na klimę i potem wraca.
sr za błędy pisze z tel.
A kogo to interesuje z czego Ty piszesz??? :sarcastic: Nie rób byków bo to jest łamanie regulaminu. Pamiętaj o interpunkcji żeby czytających głowa nie bolała

Pokrętło będzie tyko od sterowania i nawet oddzielilem je i mogę zamontować gdziekolwiek. Może ktoś podpowie jak postawić wyświetlacz na schowku. I go czymś zabudować, może obudowa od jakiejś przenośnej nav ?

Nikt chyba CI nie podpowie bo nikt tego nie robił :sarcastic:
Próbuj na rynku wtórnym jakieś daszki kupić. Moim zdaniem i tak to będzie odpust..... ale próbuj sobie. Możesz też sam coś wymodzić z żywicy i obkleić materiałem/skórą.

Najlepsza by była jakaś obudowa czarna zakrywajaca tył którą można by przykrecić do schowka a z przodu otwór na ekran 5 cali.

A może tak ekran zabudować w pokrywie schowka na płasko tylko ciekawe jaka widoczność by była

Takie coś już było że cały ics był wsadzony zamiast schowka u góry wyglądało to jak idź i nie wracaj moim zdaniem ograniczysz sobie widoczność strasznie przecież ICs mały nie jest jedyną opcją to coś jak marek miał czyli składany ekran ics w schowku

Amortyzatory
Powrót