Przetwornica radia Alfa 166

jacco

Nowy
Auto
Alfa 166 3.0 V 6
Witam Forumowiczów

Mam kłopot z moim radiem , a mianowicie zaczął mi bardzo blado świecić wyświetlacz i wstępna diagnoza jest taka, że to przetwornica radia .
Podmieniałem wyświetlacz i było bez zmian.
Macie może jakiś patent na ten problem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam Forumowiczów

Mam kłopot z moim radiem , a mianowicie zaczął mi bardzo blado świecić wyświetlacz i wstępna diagnoza jest taka, że to przetwornica radia .
Podmieniałem wyświetlacz i było bez zmian.
Macie może jakiś patent na ten problem
posprawdzaj taśmy łączące ekran z radiem,sprawdź czy czujnik światła reaguje(przyswieć mu latarką np. i zobacz czy ekran się rozjasnia).wiecej pomyslow nie mam.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Kolego możesz opisać jak wyciągnąłeś ekran.

Musisz rozebrać prawie całe radio , czyli odkręcasz płytę górną , masz pod spodem kolejne płyty z elektroniką . Potrzebne : śrubokręty (małe gwiazdki sześcioramienne ), pen seta do wypinania i wpinania wtyczek i najlepiej robić foto na bieżąco coby się nie pomylić później.
To zaznaczone kółkiem to przetwornica wysokiego napięcia , jak ona pada to może słabo świecić wyświetlacz i radio żre prąd , co jest częstą przypadłością.
Pomogłem ile mogłem .
Mam całe radio na części bez funkcji telefonu , elektronika bez żadnych uchybień , brak kodu ,wyświetlacz świeci wyraźnie , ma przetwornicę dobrą .
Jeżeli komuś padło radio a ma stary kod to wystarczy podmienić płytki.

Ostatnia edycja:
Witam. Prawdopodobnie padła u mnie przetwornica wyswietlacza. Jest ktoś w stanie wskazać gdzie takie coś znaleźć/kupić, ewentualnie jak ta część się wygląda - zdjęcia z poprzedniego wpisu nie chcą się otworzyć. Dziękuję

Amortyzatory
Powrót