Alfa Romeo 166 FL - wycieraczki

animek3

Nowy
Auto
166 FL 3.0 ZF
Witam,
Mam 166 po FL i maly problem z wycieraczkami. Otoz pare dni temu wycieraczki zatrzymaly mi sie w pozycji automatycznej, czyli pare cm ponad maske. Wycieraczki chodza ok, wszystkie tryby przerywane dzialaj, nie dziala za to po czujniku deszczu i nie przeciera szyby pare sekund po uzyciu spryskiwaczy jak to sie odbywalo wczesniej.
Szukac przyczyny w samym silniczku wycieraczek, czy raczej w ktoryms sterowniku?
Pozdrawiam.

Tak, wedle instrukcji z forum. Nadal pozostaja wysuniete pare cm ponad maske.

Zacząłbym od sprawdzenia sterownika wycieraczek, tam pojawiają się zimne luty na płytce, szczególnie na nóżkach idących do ślizgów

Sterownik jest połączony z silnikiem wycieraczek

Zacząłbym od sprawdzenia sterownika wycieraczek, tam pojawiają się zimne luty na płytce, szczególnie na nóżkach idących do ślizgów
Dokładnie taki problem miałem u siebie kilka dni temu kilkaset kilometrów od domu
[emoji6]

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

W takim przypadku to raczej czujnik deszczu odpowiedzialny za to, jeśli wiązka od czujnika deszczu do sterownika wycieraczek jest ok i czujnik ma zasilanie
A jak wycieraczki pozostają wysunięte i nie wracają do pozycji 0 czyli całkowicie schowane to problem może leżeć w sterowniku wycieraczek albo w ślizgach koła silnika wycieraczek

A ja mam taki problem z wycieraczkami tylko że mój to przed lift. Otóż moje wycieraczki działają jak chcą. Kiedy chcę puścić tylko raz zaczynają szaleć i chodzą cały czas po czym niekiedy zatrzymią się na środku szyby i przez chwilę nie idzie ich uruchomić. Potem znów się da ale znów chodzą jak chcą i wyłączenie ich to jedyna rada wyłączyć zapłon. Może mi ktoś podpowiedzieć czy problem to manetka? Silnik wycieraczek? Czy również problem z masą samochodu?

Było o tym. Styki przy silniku do sprawdzenia. Możliwe, że będzie trzeba zmienić go (cały mechanizm w zasadzie).

Amortyzatory
Powrót