• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z kierunkami i przeciwmgielnymi

Sebek1991

Nowy
Auto
166 2.0 Ts 155km 1999r przedlift
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Alfy Romeo 166 2.0ts i mam mały problem.
Problem polega na tym iż kiedy włączam kierunki na desce one nie siewca (sprawdziłem żarówki w desce) a na zewnątrz pojazdu wszystko ok lecz drugi problem włączam światła przeciwmgielne przednie i one nie świecą na zewnątrz pojazdu lecz dioda sygnalizują a światła przeciwmgielne świeci normalnie. I moje pytanie. Czy to wina tej zielonej puszki pod kierownica czy to coś innego. Dodam że p
Wszystkie bezpieczniki ok i żarówki również nie popalone.

PROSZĘ O PILNĄ POMOC CO TO MOŻE BYĆ :mad:

Możliwe że powstały zimne luty na zegarach, trzeba by oczyścić ścieżki z nalotu i powinno działać, miałem tak w swojej 147 u mnie pomogło

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Kierunki - przekaźnik pod ICS, chyba żółty
Przeciwmgielne - sprawdź przekaźnik pod maską. Instrukcja się kłania.
Uzupełnij profil o rok auta, łatwiej będzie ze schematami.

Żółty to centralny, od kierunków będzie zielony.

Witam.
Dzisiaj miałem dopiero chwilę by zobaczyć ta zielona puszkę koło bezpieczniki pod kierownica żadnych zimnych lutow czy popekanych ścieżek nie było więc jakiś inny problem musi istniec lecz sprawdzalem napięcie czy wychodzi prad do żarówek kierunków i idzie więc z czym może być problem jeśli i kierunki działają i żarówki w tablicy też są sprawne?

Te przekaźniki są pod ICS'em. Musisz zdjąć osłonę w nogach kierowcy lub pasażera. Ty sprawdziłeś moduł świateł ;)

Edit:
Schemat przeciwmgielnych:

fog lamp.jpg

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
W którym miejscu pod ICSem? Tuż nad skrzynią biegów czy gdzie jakbyś kolego bardziej skrupulatnie mi to opisał. To moja pierwsza Alfa Romeo i do tego czasu czy z oplem czy nissanem takich problemów nie miałem nigdy.

Zdejmij boczek w nogach pasażera czy kierowcy i je zobaczysz.

Danuss a ja tez mam pytanie do Ciebie mam problem z przeciwmgielnymi tylnymi, dokładnie problem polega na tym że jedna strona nie świeci, najlepsze jest to że sprawdzając multimetrem gniazdo żarówki jest tam napięcie 12v ale po podłączeniu żarówki nie ma światła więc przy poborze prądu wyłącza napięcie czyli sterownik podaje napięcie sprawdzające tą żarówkę ? obstawiam sterownik bo jakby był przekaźnik to chyba by nie było po obu stronach światła ?

Amortyzatory
Powrót