Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
  1. #1
    Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Dołączył
    11 2014
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Postów
    201

    Domyślnie Nawigacja działa ale brak sygnału GPS i nie ustawia zegara

    Cześć.

    1. Płyta NAV w czytniku i działa.
    2. Navigacja działa i pokazuje current position.
    3. W GPS reception pokazuje 0 Sat. / 0D-GPS czyli tak jakby nie łapało żadnej satelity?
    4. Nie chce ustawić się godzina.

    Czy ktoś miał taki przypadek? Jakieś sugestie?
    Wygląda to tak jak na zdjeciu niżej.
    Pozdrawiam.

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0860.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	92.9 KB
ID:	263169


    › Więcej...: Nawigacja działa ale brak sygnału GPS i nie ustawia zegara

  2. #2
    Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
    Postów
    3,050

    Domyślnie

    Jaką masz mapę ? Powiedzmy że jak masz mapę niemiec to spróbuj wybrać jakiś adres. Dopiero jak to ci się uda, to masz pewność że czytnik czyta płytę. Nawigacja bez płyty pokazuje pozycję, ale nie ustawi zegarka.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Dołączył
    11 2014
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Postów
    201

    Domyślnie

    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Jaką masz mapę ? Powiedzmy że jak masz mapę niemiec to spróbuj wybrać jakiś adres. Dopiero jak to ci się uda, to masz pewność że czytnik czyta płytę. Nawigacja bez płyty pokazuje pozycję, ale nie ustawi zegarka.
    Adres da się wybrać ale podaje później:

    Route calculation failed.
    Vehicle off map!

    Nice dziwnego w sumie bo map dla Polski nie ma.


    Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
    Postów
    3,050

    Domyślnie

    Oki, czyli płytę czyta. A teraz nie ustawia ci minut czy masz przesunięcie o 1h ? bo jeśli tak, to odznacz w ustawieniach czas letni.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

  5. #5
    Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Dołączył
    11 2014
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Postów
    201

    Domyślnie

    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Oki, czyli płytę czyta. A teraz nie ustawia ci minut czy masz przesunięcie o 1h ? bo jeśli tak, to odznacz w ustawieniach czas letni.
    Tak. Widzi mi mapę jak na załączeniu.

    Godzina jest zupełnie przesunięta. To nie jest kwestia czasu letniego.
    W tej chwili pokazuje chyba 3:04. Także przesunięcie jest o kilkadziesiąt minut.
    Oczywiście mogę zmienić strefę GMT ale nadal jest źle
    Wcześniej po paru dniach ustawiało się samo.
    Teraz od kilku tygodni jest źle.

    Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
    Postów
    3,050

    Domyślnie

    Spróbuj zdjąć klemę z aku, może się ICS'owi coś poprzestawiało w główce.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

  7. #7
    Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Dołączył
    11 2014
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Postów
    201

    Domyślnie

    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    Spróbuj zdjąć klemę z aku, może się ICS'owi coś poprzestawiało w główce.
    Mam zamiar zmienić akumulator jakoś na dniach. Wtedy przy okazji tak zrobię.

    Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

  8. #8
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    AR166 3.0V6 4HP20 i nie tylko
    Postów
    11,889

    Domyślnie

    U mnie to normalne że po zafixowaniu muszę wejść w strefę czasową i powtórnie wybrać aktualnie wybraną tak jakby potwierdzić. Było o tym pisane. Do tego czas letni lub zimowy to oczywiste.
    Jak nie powtórzę tego wyboru strefy też mi źle pokazuje czas.

  9. #9
    Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Dołączył
    11 2014
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Postów
    201

    Domyślnie

    Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    U mnie to normalne że po zafixowaniu muszę wejść w strefę czasową i powtórnie wybrać aktualnie wybraną tak jakby potwierdzić. Było o tym pisane. Do tego czas letni lub zimowy to oczywiste.
    Jak nie powtórzę tego wyboru strefy też mi źle pokazuje czas.
    A jaką wybierasz ?

    Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

  10. #10
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Dołączył
    05 2009
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    AR166 3.0V6 4HP20 i nie tylko
    Postów
    11,889

    Domyślnie

    Szczerze nie pamiętam. Pierwszą która jest to znaczy wchodzę w strefy czasowe, wciskam pokrętło i wciskam ponownie potwierdzając wybór. Zawsze muszę to zrobić i po tym zabiegu godzina jest już właściwa.

Podobne wątki

  1. Brak sygnału na wtryskach 1.9jtd
    Utworzone przez Scantraxx w dziale 147
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-09-2016, 15:30
  2. Doblo 1.9 jtd po zmianie skrzyni nie działa licznik-brak sygnału prędkości
    Utworzone przez vanisch w dziale Tuning mechaniczny
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25-12-2015, 11:23
  3. [146] Czujniki ABS- czasami brak sygnału ?
    Utworzone przez kezsats w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-05-2015, 10:39
  4. błąd p0191 -brak sygnału
    Utworzone przez maxiking w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05-11-2014, 19:00
  5. Brak sygnału GPS w Connect nav +
    Utworzone przez sebawroc w dziale 147
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 01-07-2013, 12:40

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce