Página 2 con 2 El primeroEl primero 12
Mostrar resultados de 11 Para 18 con 18

Asunto: Brak nadmuchu.

El usuario Soy nuevo -no llores! Avatar Krzychu30Wroc
    Se incorporó a la
    09 2017
    Vive en
    Wrocław
    Automático
    Alfa 166 x3 i 155

Domyślnie

Siema,miałem podobny problem w mojej FL,"elektryki" rozkładali ręce ,winili wentylator, wiązkę w komorze motora,podłączali dodatkowy "+" do wtyczki dmuchawy z pominięciem przekaźnika (działalo,ale rozładowywało aku i rozłączało inna urządzenia elektr.). Dwa lata bujałem się autem bez dmuchawy(w zimie jeździłem druga 166) ,aż w końcu trafiłem. Nad pedałami jest taka materiałowa wygłuszka (na dwa wkręty) ,jak ją odchylisz zobaczysz mniej więcej nad pedziem sprzęgła (u mnie hamulca bo automat) "trójkątna" blaszkę na kaceiteny wkręt.Pod nią jest niebieska wtyczka z wieloma pinami, min. od sterowania dmuchawą, właśnie tam może być problem.U mnie po roku milczenia dmuchawy wystarczyło ją poruszyć/docisnąć i dmuchawa ruszała.Taka historia o której nikt tu nie wspomniał tylko każdy by dmuchawę wymieniał i tyle w temacie ,Pozdrawiam Marka moderatora

› Więcej...: Brak nadmuchu.

El usuario Świeżak
    Se incorporó a la
    09 2019
    Automático
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 175 hp

Domyślnie

Cytat escribió Krzychu30Wroc Zobacz post
    Siema,miałem podobny problem w mojej FL,"elektryki" rozkładali ręce ,winili wentylator, wiązkę w komorze motora,podłączali dodatkowy "+" do wtyczki dmuchawy z pominięciem przekaźnika (działalo,ale rozładowywało aku i rozłączało inna urządzenia elektr.). Dwa lata bujałem się autem bez dmuchawy(w zimie jeździłem druga 166) ,aż w końcu trafiłem. Nad pedałami jest taka materiałowa wygłuszka (na dwa wkręty) ,jak ją odchylisz zobaczysz mniej więcej nad pedziem sprzęgła (u mnie hamulca bo automat) "trójkątna" blaszkę na kaceiteny wkręt.Pod nią jest niebieska wtyczka z wieloma pinami, min. od sterowania dmuchawą, właśnie tam może być problem.U mnie po roku milczenia dmuchawy wystarczyło ją poruszyć/docisnąć i dmuchawa ruszała.Taka historia o której nikt tu nie wspomniał tylko każdy by dmuchawę wymieniał i tyle w temacie ,Pozdrawiam Marka moderatora
    Człowieku!!!Jesteś WIELKI!!!Dziękuję Ci bardzo za pomoc.Tyle nerwów,ciepła,zimna,zaparowanych szyb...Taka pierdoła..Ruszyłem wtyczką i pomogło!
    Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję za to że pomogłeś i że chciało Ci się w ogóle pisac!
    ¡Saludo cordialmente!

El usuario ciclista Avatar Krzemol
    Se incorporó a la
    09 2016
    Vive en
    Śląska de Ruda
    Automático
    Lexus IS200t 245KM '15r

Domyślnie

Rozebralem to u siebie i chyba jestem ślepy bo nie widzę, macie może zdjęcie tej wtyczki? U mnie nad tą blaszka są dwie białe i jedna duża czarno-brazowa.
    Última edición por Krzemol ; 11-09-2020 sobre 12:55

El usuario Świeżak
    Se incorporó a la
    09 2019
    Automático

Domyślnie

Cytat escribió Krzemol Zobacz post
    Rozebralem to u siebie i chyba jestem ślepy bo nie widzę, macie może zdjęcie tej wtyczki? U mnie nad tą blaszka są dwie białe i jedna duża czarno-brazowa.
    U mnie poruszanie tą czarno brązową rozwiązała problem.Coś tam nie łączy bo po przejechaniu po wybojach znowu przestała działać.Teraz podociskalem to lepiej i znowu działa

Se incorporó a la
    09 2016
    Vive en
    Śląska de Ruda
    Automático
    Lexus IS200t 245KM '15r

Domyślnie

Hmm to może być trop. Ja szukałem niebieskiej tak jak wyżej Krzychu wspomniał. Tym bardziej, że nasi tam byli i jeden gruby szary kabel jest lutowany.

El usuario resoraków maniak Avatar Andrzej78500
    Se incorporó a la
    08 2013
    Vive en
    Zbaszynek
    Automático
    Focus MK3 FL 1.5 TDCI, 159 1.8 FL

Domyślnie

hmm... Mam ten sam problem, z tym, że u mnie dmuchawa rusza via webasto... Byłem w podszybiu - ktoś tam już był,ale połączenia wyglądały ok. Mimo to ponownie polutowałem, bez skutku. Zajrzałem teraz pod pedały, też nie widzę nigdzie niebieskiej wtyczki tak jak mówi Krzemol. Jest tylko ta brązowa i białe. Wyglądały na nietknięte. Poruszałem nimi porozłączałem itd i niestety tez bez efektów...

Se incorporó a la
    09 2016
    Vive en
    Śląska de Ruda
    Automático
    Lexus IS200t 245KM '15r

Domyślnie

U mnie przy tej wtyczce ktoś grzebał ale dociskanie jej, ruszanie tegoż kabla nic nie poomaga. Podszybie - również zero reakcji. Przy panelu tak samo.

El usuario Świeżak
    Se incorporó a la
    09 2019
    Automático

Domyślnie

Albo po prostu przypadek albo dziwny zbieg okoliczności..Jednak coś w tej wiązce musi byc.Mi to bez kitu pomogło a przynajmniej wiem gdzie teraz ewentualnie szukać przyczyny.
    Panowie i Panie życzę Wam powodzenia.
    Mnie to wiele nerwów el costo de laowało.
    Última edición por sosikpl ; 11-09-2020 sobre 18:46