zamek "maski" nie zamyka

coachu

Aktywny
Auto
159
Hej,
Miał ktoś podobny problem ?
Zamek się nie zatrzaskuje ?
Co może być przyczyną ?

brudny jest
i zardzewiały
umyć w ropie - poprawić szczotą drucianą, nasmarować i będzie git

A pracuje w ogóle zamek? Weź śrubokręt, wciśnij zapadkę i zobacz. Może linka nie odbija i zapadka jest ciągle otwarta? Na prawdę ciężko przez internet coś pomóc skoro zupełnie nie dajesz żadnych informacji. To nie forum wróżek. Nikt szklanej kuli nie ma. A zamek maski to tak trywialne ustrojstwo że na prawdę chwila zabawy i wszystko jest jasne. Ten pręt co jest w uchu maski wchodzi w widełki zamka i musi za sobą zamknąć zapadkę (to takie wahadełko).

Czyli sam rozwiązałeś tą jakże trudną zagadkę skomplikowanego zamka :sarcastic:

Czy Ty na prawdę nie rozumiesz? Czy bierzesz nas na wytrzymałość?
Skoro nie odbija Ci zapadka to do sprawdź co jest tego przyczyną. Czy oczekujesz, że ktoś przyjedzie do Ciebie i to zrobi? Tak ciężko zajrzeć i sprawdzić czy zapieczona jest linka? A może ta zapadka jest uszkodzona i nie chce się obracać? A może sprężyna spadła lub się urwała. I mamy tak strzelać ślepakami aż ktoś trafi?

Słuchaj, ja tylko pytam. Może ktoś miał taki problem i może napisać. Sytuacje się powtarzają. Nie chcesz to nie odpowiadaj.

Zapieczona linka, miałem to samo. Wstrzykiwałem olej do pancerza i ruszałem rączką od otwierania maski aż linka zaczęła chodzić lekko.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Słuchaj, ja tylko pytam. Może ktoś miał taki problem i może napisać. Sytuacje się powtarzają. Nie chcesz to nie odpowiadaj.
Ale odpowiedzi dostałeś. Od Crisa nawet wprost. Z czytaniem też masz problem? Naprawdę warto czasami trochę pomyśleć. Stanąć przed problemem i wyciągnąć jakieś choćby proste wnioski. Zamek składa się z raptem kilku elementów to na prawdę nie procesor komputera. Skoro sprawdziłeś że "dzyngiel" nie wraca to wręcz zdumiewające jak można nie przesunąć wzroku 10mm w prawo aby zobaczyć co go trzyma. Czas który straciłeś tu na pisanie i czekanie pozwoliłby na wymianę rozrządu w V6 (i to dowolnym V6). A Ty przez ten czas nie zrobiłeś zupełnie nic czekając aż ktoś łaskawie trafi w rozwiązanie Twojego problemu. Ciekawe co zrobisz jak okaże się że linka nie jest zapieczona (o ile wiesz jak to sprawdzić).
Moje często ironiczne odpowiedzi mają na celu zobligowanie i zmobilizowanie czyjegoś umysłu do pracy. Do logicznego myślenia, do zaradności i samorozwoju. Szczególnie jeżeli chodzi o tak proste zagadnienia.

Viader, dzięki.
A niektórzy swoje... nie można im odebrać radości i prawa do napisania ostatniego posta.

Amortyzatory
Powrót