• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Upływ prąd bezpiecznik nr 17

kellyq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4jtd 10v, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM
Hej

Na postoju ucieka mi 300mA prądu, trop prowadzi do bezpiecznika pod kierownicą "services 17". Wyczytałem na forum że jest on odpowiedzialny za panel klimatyzacji ICS'a otwieranie z pilota i jeszcze coś tam ale co teraz dalej z tym robić ?

Jak dalej to posprawdzać żeby dojść co wcina prąd. Ktoś też pisał że to może być cieknąca nagrzewnica na jakieś przekaźniki tylko gdzie te przekaźniki i którędy się do nich dobrać? Dodam żę panel klimy działa, radio działa, tak samo otwieranie z kluczyka.

Do tunelu dostaniesz się zdejmując którąkolwiek jego osłonę. To takie miękkie na bokach przy samej podłodze. Odnośnie poboru to odłączaj po kolei urządzenia i będziesz wiedział.

Przedlift czy polift ?
A tak na szybko:
F17, Transmission lever panel (CAE), passegner compartment courtesy light, door lights, boot light, glove compartment light, light dimmer, climate control system control unit, antitheft control unit, remote control receiver, diagnostic socket
Sprawdź lampkę w bagażniku i w drzwiach po zamknięciu.

Ostatnia edycja:
Przedlift, w tym tygodniu będę miał trochę czasu to posprawdzam, bo teraz to auto stoi z odpiętym aku. A ską kolega wyżej ma taką fajną rozpiskę za co odpowiada ten bezpiecznik?

Udało się zlokalizować wyciek prądu ;) Nie śmiejcie się ale okazało się że to tylna lampka w podsufitce ;) Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Sprawa się tyczy alarmu gemini. Aktualnie jest odpięta syrena bo cały czas wyje, dzięki temu że przekopałem pół samochodu odkryłem miejsce schowania czujnika. Ma ktoś może taki alarm? Dlaczego on ciągle wyje? Wina czujnika? Z tego co się zorientowałem czujnik jest tam wstrząsowy.

Amortyzatory
Powrót