• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

szarpie przy puszczeniu pedału gazu

Wilku14V

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 JTD
Hej

Zauważyłem dziwny objaw w zakresie prędkości 60-80 kiedy puszczę pedał gazu występuję takie dziwne szarpanie cała budą auta.
Jestem pewny, że wcześniej tego nie było auto mam od 8 msc. Natomiast, gdy nacisnę sprzęgło wszystko ustaje. Mam wrażenie, że to masa silnika buja autem. Co ja mam z tą alfą to już głowa boli :(

Co ja mam z tą alfą to już głowa boli
kupiłeś zajechanego szrota i tyle i teraz albo to pchasz dalej jak poprzednik, albo wychodzisz z autem na prostą. Ale to juz dla kogos zabawa na dłużej.

Co do szarpania. Może poducha jakas padła, a może coś ze sprzęgłem.

Przede wszystkim sprawdź poduchy.Od góry 2 po te 3 na dole.To najszybsze,co możesz zrobić.

Amortyzatory
Powrót