Pokaż wyniki od 1 for å 3 med 3
-
17-09-2020, 17:16 #1Bruker JEG ER NY - ikke rop!
- Sluttet
- 02 2020
- Auto
- Alfa 147 1.6 , Alfa 166 2.4
- Meldinger
- 5
Sprzegło zapowietrza sie podczas gdy auto Stoi np: przez noc. Po rozgrzaniu znika
witam pisze ponieważ mam problem na który nie mam pomysłu. przeczytałem połowe tematów i rozebrałem połowe samochodu.
problem jest taki. pewnego razu sprzegło zapowietrzyło sie i miałem ogromny luz na pedale. nie odbijało do końca i w ogóle.
po odpowietrzeniu problem znikł na jakiś czas. jednak gdy auto stało przez noc na przykład. rano wsiadam i pedał jest miękki. i czuje że pociskam wysprzęglik dopiero na końcu pedała.
po pod pompowaniu pare razy stał się normalny
rozebrałem wysprzęglik. lekko się zacinał ale po wyczyszczeniu było ok. jest nowy FTE. gdy robiłem sprzęgło w marcu
wyrzuciłem ten zaworek który jest między wysprzęglikiem a przewodem.
przewód był robiony przez fachowca. bo podczas wymiany sprzęgła urwałem zakówkę. więc jest można powiedzieć nowy.
pompka sprzegła została wyczysczona i dostała nowe gumki (reperaturki). oraz została dorobiona gumowa tuleja która znajduje się na końcu. co łączy pedał z pompką.
problem znikł ponownie.
lecz od 2 tyg gdy auto stoi jakiś czas gdy wsiadam znowu pedał jest miękki do połowy. pompowanie nic nie daje. dopiero gdy samochód pochodzi z 2 min pedał twardnieje. a gdy się nagrzeje problem znika kompletnie. nie ma żadnego luzu.
stedkał się ktoś z tym? ja już nie mam pomysłu co to może być. a zanim będę wydawać 300 złoty na pompke i wysprzęglik to wolę jeszcze pokombinować
i nie nigdzie nie ma wycieków.
z góry dziękuję za jakie kolwiek porady. pozdrawiam
› Więcej...: Sprzegło zapowietrza sie podczas gdy auto Stoi np: przez noc. Po rozgrzaniu znika
-
-
17-09-2020, 20:58 #2Bruker Świeżak
- Sluttet
- 05 2020
- Auto
- Alfa 147 JTD 8V
- Meldinger
- 174
Na 99% masz wadliwa/uszkodzona pompę sprzęgła. Tak naprawdę tylko ona jest w stanie pociągnąć powietrze. Wysprzeglik jest niżej niż pompa, to po pierwsze, po drugie w wysprzegliku zawsze masz dodatnie ciśnienie. Uszkodzony musiałby lać. Sprzawdz jeszcze raz połączenie przewodu z pompka i sama pompkę. W podobnym przypadku u mnie wymiana pompy rozwiązała wszystkie problemy. Przed wymiana pompy sprawdziłam szczelność całego układu, wszystko było wymyte zmywaczem do hamulców, pompowanie sprzęgłem „do znudzenia” i sprawdzenie czy nigdzie nie pojawia się najmniejszy wyciek.
-
18-09-2020, 11:41 #3Bruker Maniac resoraków
- Sluttet
- 12 2012
- Bor i
- Wroclaw
- Auto
- Alfa Romeo 166 2.0 TB var Alfa romeo 166 2.4 JTD FL
- Meldinger
- 818
Lignende emner
-
TS pracuje prawidłowo tylko gdy auto stoi przodem do góry
Opprettet Donik i § 147Svar: 21Siste innlegg forfatter: 01-07-2014, 06:53 -
po rozgrzaniu silnika auto traci moc
Opprettet sobi112 § 156Svar: 12Siste innlegg forfatter: 08-05-2014, 23:03 -
[156] Automatisk slår seg av etter oppvarming og starter ikke
Opprettet Alfer § 156Svar: 9Siste innlegg forfatter: 16-01-2013, 23:10 -
Komputer pokazuje ikone oleju jak auto stoi na górce.
Opprettet paw84 § 156Svar: 1Siste innlegg forfatter: 26-11-2010, 19:06

Svar med sitat