Blad potencjometru gazu

GGienek

Użytkownik
Auto
159 sw 2.4 jtdm 210km 2009
Cześć, to znowu ja ;) odkąd naprawiłem tempomat to wkradł mi się powracający błąd pedału gazu. Zapala się marchewa i gaz działa dopiero od połowy w dół. Kostka od potencjometru jest po środku między pedałami? Jeśli tak to doginalem tam styki, kostka siedzi ciasno a problem powraca. Psikalem też jakimś preparatem do połączeń elektrycznych. Nieraz pojeżdżę i nagle gaz zaskakuje normalnie i jeździ jak trzeba jakiś czas. Jest jeszcze gdzieś jakas kostka która za to odpowiada? W 156 widziałem coś o kostce za schowkiem pasażera

Zastąp kostkę lutowaniem.

To jest ta kostka przyczepiona do blachy między pedałami? Jeśli tak to da się te przewody za pedałami bardziej wypuścić? Bo sama kostke nie za bardzo da się wyciągnąć bliżej

Powinna być bliżej ta kostka a nie między pedalami
Tak wygląda 1620578206984.jpg

To jest ta kostka między czujnikami? To chyba musiałbym pedaly wyciągnąć żeby tam lutować..8D0C0F81-654E-4E3E-9FCC-B0662BB38EDF.jpg

Wygląda jak ta od potencjometru, rozłącz ją i zobacz czy przewód od potencjometru mozna jakos inaczej poprowadzić zebyś miał do niego lepsze dojście, duzo ludzi juz to lutowalo na stałe więc się da. Ja u siebie potraktowałem ją kontaktem do styków i jak narazie jest spokój

Amortyzatory
Powrót