Tłumik końcowy do 166 "zamiennik z OLX"

IMG-20210417-WA0004.jpg

- - - Updated - - -

Cały wydech bez zmian kat na swoim miejscu środkowy tak samo. Końcowy przelot koszt jakieś 270 zł dźwięk ?????? przestałem słuchać radia ??????

Załączniki

• IMG_20210418_123119.jpg
    IMG_20210418_123119.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 13
Jaka masz średnice rur końcowych ? Mnie czeka też lekkie stłumienie wydechu i napewno wybieram końcówki dwie chromowane jak w V6 aczkolwiek bije się z myślami jakich użyć. Czy 2.5cala czy 3 cale końcówki.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

[MENTION=85521]adnow1142[/MENTION] co to za wydech? Z Ostrowa? Wygląda super!

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

[MENTION=54438]Mumins[/MENTION] nie wygląda jak ten z Ostrowa. W mojej ocenie ciut za duża średnica, może nie wystaje tak bardzo z auta, ale myślę, że powinien być trochę wyżej w tym wycięciu w zderzaku.

Tłumik ma 63,5 mm i okazał się większy robiłem redukcję bo rura niestety okazała się cieńsza. Już nie pamiętam jaka to była średnica.

- - - Updated - - -

Tłumik turbo works że sklepu internetowego OEM tuning center

Tłumik ma 63,5 mm i okazał się większy robiłem redukcję bo rura niestety okazała się cieńsza. Już nie pamiętam jaka to była średnica.

Ok, czyli miał więcej niż nasze wydechy w V6. Sam to robiłeś czy gdzieś w zakładzie? Robią to od ręki?

Mógłbyś może nagrać jakiś filmik z pracy na wolnych obrotach w aucie i poza nim?

- - - Updated - - -

bTłumik turbo works że sklepu internetowego OEM tuning center

To ten, tak?

https://sklep.oemtuning.pl/pl/p/TurboWorks-Tlumik-Koncowy-63,5mm/32101

Nie chcę krakać, bo tłumik fajnie wygląda i jest w extra cenie, ale... słuchy chodzą, że słabej jakości. W sensie rdzewieją, co przy nierdzewce jest dosyć dziwne :P

Nie chcę krakać, bo tłumik fajnie wygląda i jest w extra cenie, ale... słuchy chodzą, że słabej jakości. W sensie rdzewieją, co przy nierdzewce jest dosyć dziwne :P

W tej cenie nawet co 2-3 lata można bez żalu wymieniać jeśli faktycznie tak poprawia odczucia słuchowe :D

Ktoś kojarzy ile wieszaków jest potrzebnych do zamontowania tego końcowego tłumika?

Ostatnia edycja:
To jak, wrzuci ktoś jakiś krótki filmik z tym wydechem z Ostrowa? :)

To jak, wrzuci ktoś jakiś krótki filmik z tym wydechem z Ostrowa? :)
https://youtube.com/shorts/-4dOZBS28RI?feature=share

Tylko na wolnych obrotach , nie miałem nikogo zeby dodał gazu [emoji6]

Nie wiem czy telefon oddaje dźwięk ale ogólnie na żywo jest bardziej basowo .

Moje spostrzeżenia: Jeśli masz problem z przeplywką , cewkami , świecami lub brak kata lub innych tłumików ( juz nie wspomnę o zle ustawionym rozrządzie) bas będzie jeszcze mocniejszy [emoji846] chyba aż za bardzo

Każde dodanie gazu nawet na niskich obrotach i słyszysz tylni tłumik [emoji846]

U mnie pojawia się buczenie przy odpuszczaniu gazu ale to może być wina cewki, przeplywki lub zamiennika katalizatora.

Ogólnie jest głośniejszy niż ori , jeśli lubisz taki basowy pomruk bedziesz zadowolony [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Dzięki Ci bardzo! Teraz wiem, że ten tłumik kiedyś wyląduje w mojej Alfie :D Lubię taki pasowy pomruk. Przypomnij mi jeszcze, czy ty masz środkowy (rura bez puchy) i końcowy z Ostrowa?

Dzięki Ci bardzo! Teraz wiem, że ten tłumik kiedyś wyląduje w mojej Alfie :D Lubię taki pasowy pomruk. Przypomnij mi jeszcze, czy ty masz środkowy (rura bez puchy) i końcowy z Ostrowa?
Mam kata dobranego z innego auta , dalej przelotowy Ferroza , potem od lanci kappy ten na zagięciu i ostatni z Ostrowa [emoji846] wszystko zakładane 3 lata temu nowe i oprócz Ferroza w którym trzeba było pospawać dwa miejsca nie było żadnych problemów. Wiec jak ktoś nie chce wydać kilka tys na wydech to polecam kupic taki nowy zestaw i mieć spokój na parę lat [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

U mnie siedzą oba katy po regeneracji, tłumk środkowy imasaf nowy, plus końcowy z Ostrowa. Efekt: na wolnych trochę bardziej basowo, nie za mocno ale głośniej niż orginalny końcowy. wyższe obroty są porównywalne z orginałem (takie mam wrażenie;-).
Odpaliłem też na przelocie zamiast końcowego i zdecydowanie za głośno, baaarrdzo rasowo vałka ryczy, ale na 166 to zdecydowanie za mocno;-)

Reasumując;
tłumik z Ostrowa wyniósł mnie 370 cebulionów z przesyłką, (imasaf to koszt około tysiąca). Dżwięk, jak pisałem wyżej, porównywalny z oryginałem, na pewno nie za głośny. Gabarytem jest mniejszy niż pucha orginału (krótszy) ale zespawany prawidłowo i można powiedzieć, że dobrze pasuje zarówno na wieszaki, jak i u wyjścia pod zderzakiem. Na mocy nie traci, baa nawet chyba jest deczko lepiej, obroty na jałowym stałe.
Z czystym sumieniem, wg mnie można polecić jako alternatywa do V6-stek.

Ostatnia edycja:
Mam ten tłumik. Gość z Ostrowa może zrobić opcję głośniejszą lub cichszą. Ja poprosiłem o najcichszą bo miałem zamontowany super sportowy, basowy z nierdzewki, bardzo głośny i bardzo wkurzający.
Teraz jest ok. Na wolnych słyszę fajny basik, ale podczas jazdy w zasadzie nie. W sumie bardzo zadowolony :)

Wykonawca zaproponował zrobienie końcówek w wersji "na ostro". Co sądzicie?
78.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót