• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nie kręci rozrusznik i miga kontrolka świec 2,4 20V 2003

czesany

Aktywny
Auto
Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9
Witam.
Problem w alfie u brata.
Wczoraj wymieniał poduszkę pod skrzynia biegów (skrzynia aisin aw55-50). Zdjął kolo, nadkole itd
Odkrecil tez masę ze skrzyni ale nie odepial od Aku klemy. Wszystko poskladal tak jak było, podpial masę pod łapę i psikus...
Alfa nie odpala. Słychać pompę paliwa po włączeniu zwplonu i miga kontrolka świec. Rozrusznik nie kręci. Jutro po robocie skocze do niego z laptopem i mesem zobaczyć co może być.
Macie jakieś sugestie?

Jak jeszcze ori kabel masowy to przy odkręcaniu i ponownym przykręceniu mógł zakończyć swój żywot.

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Skoro rozrusznik nie reaguje to tam trzeba szukać problemu.

Wszystko było ok. Do tej pory auto kręciło i paliło. Problem pojawił się po odpieciu i podpięciu masy. Brat twierdzi, że żadnej kostki więcej nie odpinal ani żadnego zwarcia nie zrobił. Ot, rzuciła palenie. Nawet nie wiem czy tam jest plecionka czy jakiś przewód w izolacji. Kolega tam jest na miejscu z jakimś uniwersalnym skanerem Delphi i pokazuje błąd egr (jest zaslepiony ale nie wyłączony) i błąd centralki grzania świec.

- - - Updated - - -

Wszystko było ok. Do tej pory auto kręciło i paliło. Problem pojawił się po odpieciu i podpięciu masy. Brat twierdzi, że żadnej kostki więcej nie odpinal ani żadnego zwarcia nie zrobił. Ot, rzuciła palenie. Nawet nie wiem czy tam jest plecionka czy jakiś przewód w izolacji. Kolega tam jest na miejscu z jakimś uniwersalnym skanerem Delphi i pokazuje błąd egr (jest zaslepiony ale nie wyłączony) i błąd centralki grzania świec P0683

A lewarek jest na pewno w pozycji P. Tak tylko pytam, bo sam się kiedyś na tym złapałem przez co spóźniłem się do pracy.
Słychać w ogóle cykanie bendiksu ?

Raczej na 100 jest P i noga na hamulcu. Czy cyka to nie wiem bo nie bylem na miejscu. Jutro do nie wpadne i podstawie druga mase z aku na silnik i na karoserie

Sprawa sie wyjasnila. Padla masa, ktora byla odkrecana. Wymienilem ns linke miedziana 25mm2 i jest ok. Przy okazji wyminilem mase na linker35mm2 razem z klema przy aku i fura bryka. Pi podpieciu pod FESa wszystkie bledy sie skasowaly.

Amortyzatory
Powrót