Tłumik końcowy

jerry46

Nowy
Auto
166, 1999, 2.0+lpg
Mam następujący problem - 3 lata temu wymieniałem tłumik koncowy, kilka dni temu zajrzałem pod auto i niestety już jest do wymiany. Rura która wchodzi bezpośrednio do puszki tłumika końcowego koroduje zaraz przy puszce - praktycznie nie do naprawienia - chyba żeby spawać i drutować. Oczywiście spaliny idą tą dziurą i omijają końcowy tłumik. Pytanie - gdzie aktualnie dostać w rozsądnych pieniądzach taki tłumik? Na allegro coś słabo z wyborem i czy taka krótka żywotność jest normalna? Podejrzewam ze to przez instalacje gazową.

No gaz robi swoje na bank. Ale teraz prawie każdy producent tłumików daje 3 lata gwarancji... Wiem bo kolega zakłada tłumiki. Ja bym szukał w dobrym stanie oryginału używanego....

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

widziałem go, będzie pasował do 2.0 smarka? ten wariator który dokręca się do tłumika środkowego jakoś inaczej jest umieszczony - on jest ruchomy żeby dopasowac można było do mocowania w środkowym czy na stałe tak zespawany?
tłumik potrzebuje na 2 lata max wiecej autko nie pociagnie

Zamiennik z Ostrowa jest przyzwoity i kosztuje 350 złotych :)

Ja chyba tez zainwestuje w ten z Ostrowa bo ma coraz więcej dobrych opinii

A trzeba było brać wcześniej, teraz tłumik z Ostrowa już za 450 złotych :rolleyes:

wydech166.jpg

Amortyzatory
Powrót