166 2004r 3.0 skrzynia zf4hp20 awaria

Pzepek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 3.0v6 2004r ZF4HP20
Witam jestem tu nowy i przychodze o pomoc Alfa 166 3.0 skrzynia ZF 4HP20 kiedy ja kupilem przeciagala 2 bieg tak jak by na 2 razy zalaczala bieg po latach wkoncu padla rzezila jak by sie zacierala wlozylem 2 skrzynie pojezdzilem tydzien i teraz stanela nie ciagnie wcale na zadnym polozeniu na 2 biegu mialem taki sam objaw przeciagania teraz jak jaechalem i zmieniala z 1 na 2 szarpnelo i przestala ciagnac moge wrzucic dowolny bieg i dawac gazu do odciny nawet nie drgnie z bledow byl potencjometr polorzenia ktorey podmoenilem z starej i dalej nic i czujnik predkosci w parametrach skrzyni na wyjsciu jest 0 obrotow niewiem czy tak ma byc prosze jakie kolwiek wskazowki co sprawdzic co moglo sie wydarzyc z gory dziękuję

Niewiele można zrozumieć z tego co napisałeś. Możesz po polsku i poprawnie?

Niewiele można zrozumieć z tego co napisałeś. Możesz po polsku i poprawnie?

Trochę moze chaotycznie napisalem ale chcialem opisac od poczatku co sie dzialo chodzi o to ze na starej skrzyni przeciagalo w bieg wygladalo to jak by na 2 razy go wrzucala na drugiej skrzyni mialem ten sam objaw i to mnie zastanawia czemu na obydwu tak samo jest ale najwarzniejsze jest teraz ja uruchomic bo w tej chwili wogule nie ciagnie jak by caly czas na luzie byla szarpnela przy przelaczaniu na 2 i stracila naped nic nie chalusuje w niej zastanawiam sie od czego zaczac czy elektrozawory mogly sie zaciac czy cos sie moglo ukrecic ale wtedy by raczej jakis chalas wydawala bo sterownik jak by padł to raczej w trym awaryjny powinna przejsc i cokolwiek jechac

Trochę moze chaotycznie napisalem ale chcialem opisac od poczatku co sie dzialo chodzi o to ze na starej skrzyni przeciagalo w bieg wygladalo to jak by na 2 razy go wrzucala na drugiej skrzyni mialem ten sam objaw i to mnie zastanawia czemu na obydwu tak samo jest ale najwarzniejsze jest teraz ja uruchomic bo w tej chwili wogule nie ciagnie jak by caly czas na luzie byla szarpnela przy przelaczaniu na 2 i stracila naped nic nie chalusuje w niej zastanawiam sie od czego zaczac czy elektrozawory mogly sie zaciac czy cos sie moglo ukrecic ale wtedy by raczej jakis chalas wydawala bo sterownik jak by padł to raczej w trym awaryjny powinna przejsc i cokolwiek jechac

Kolego.Z tego,co piszesz nic nie można zrozumieć.
Napisz poprawnie używając interpunkcji. Mamy tu zasady,że jeżeli komuś się nie chce pisać zgodnie z zasadami języka polskiego,to nam się nie chce takiej osobie pomagać. :)A uwierz,że gdybyś opsał problem dobrze,to tego lub kolejnego dnia,miałbyś udzielonej pomocy. :)

Próbując odczytać to "coś" podsumujmy:
1. Skrzynia nie ciągnie ?
2. Obie skrzynie miały podobne objawy początkowe?
3. Sprawdziłeś czy nie puściła nagrzewnica i nie zalała kompa od skrzyni ?
4. Konwerter był w obu skrzyniach ten sam czy obie skrzynie miały inne ?

Nie tak szybko :lol: alfa jeszcze czeka nieruszona

Amortyzatory
Powrót